Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Діти, які отруїлися чадним газом у Луцькому районі, тиждень у лікарні

Діти лікуються в обласній дитячій лікарні.

Фото Конкурент.

Діти, які отруїлися чадним газом у Луцькому районі, тиждень у лікарні

Двоє дітей одного та трьох років, які під час пожежі в селі Вітоніж отруїлися чадним газом та потрапили в реанімацію, досі перебувають на лікуванні

Про це розповіла медична директорка з інформаційно-аналітичної роботи Волинської обласної дитячої лікарні Тетяна Жураківська.

У медзакладі діти перебувають упродовж тижня. Зі слів лікарки, їх уже перевели з реанімації, де вони перебували на кисневій підтримці, в профільне стаціонарне педіатричне відділення.

Горіння помітила господиня, яка вивели з хати маленьких доньку і сина.

«Обоє дітей мають наслідки бронхіту після отруєння чадним газом. Зараз їхній стан ближчий до задовільного», – зазначила Тетяна Жураківська.

Що відомо

  • Пожежа в дерев'яному житловому будинку в селі Вітоніж Луцького району  сталася ввечері 13 лютого. Горіння помітила господиня, яка вивели з хати маленьких доньку і сина. Згодом дітей госпіталізували до обласної дитячої лікарні.
  • Чадний газ може викликати смертельне отруєння, – зазначають у Держслужбі з надзвичайних ситуацій. Отруєння чадним газом супроводжується низкою симптомів, серед яких: головний біль, нудота, прискорене дихання, слабкість, відчуття втоми і запаморочення. Для порятунку постраждалого від газу слід забезпечити йому доступ до свіжого повітря, надати першу домедичну допомогу, зокрема підкласти під голову подушку та розстебнути комір і пояс, та викликати «швидку».

Реклама Google

Telegram Channel