Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
Гвоздика згодиться і в десертах, і в маринадах

Спеція, що віками вважалася ознакою розкоші, нині доступна всім охочим.

Фото із сайту artkonditer.by.

Гвоздика згодиться і в десертах, і в маринадах

Батьківщиною цього вічнозеленого дерева є Молуккські острови (також відомі як Острови прянощів – індонезійська група островів між Сулавесі та Новою Гвінеєю. – Ред.). Нині найбільші плантації гвоздики – на Мадагаскарі, Маврикії, Занзібарі та в Індонезії

У Європу ці прянощі потрапили в ХІ столітті, вважалися дуже дорогими й дефіцитними, мали величезний попит на ринку.

У кулінарії використовуються нерозквітлі висушені бутони гвоздичного дерева. Цікаво, що воно вперше плодоносить тільки у 20-літньому віці, а бутони слід збирати великі, але ще не розпущені.

Важливо вибрати якісну гвоздику, яка містить цінні ефірні олії.

Гвоздика має сильний аромат та своєрідний пекучий смак, здатна перебивати неприємні запахи, приміром часнику, а також добре ароматизувати фрукти. Застосовують ці спеції у десертах, солодких пиріжках, напоях, м’ясних стравах, бульйонах, різних підливках та маринадах для риби. Однак у їх використанні потрібно знати міру. Також важливо вибрати якісну гвоздику, яка містить цінні ефірні олії. Подрібнена дуже швидко втрачає аромат та ефірні олії, а відтак і цінність.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel