Гвоздика згодиться і в десертах, і в маринадах
Батьківщиною цього вічнозеленого дерева є Молуккські острови (також відомі як Острови прянощів – індонезійська група островів між Сулавесі та Новою Гвінеєю. – Ред.). Нині найбільші плантації гвоздики – на Мадагаскарі, Маврикії, Занзібарі та в Індонезії
У Європу ці прянощі потрапили в ХІ столітті, вважалися дуже дорогими й дефіцитними, мали величезний попит на ринку.
У кулінарії використовуються нерозквітлі висушені бутони гвоздичного дерева. Цікаво, що воно вперше плодоносить тільки у 20-літньому віці, а бутони слід збирати великі, але ще не розпущені.
Важливо вибрати якісну гвоздику, яка містить цінні ефірні олії.
Гвоздика має сильний аромат та своєрідний пекучий смак, здатна перебивати неприємні запахи, приміром часнику, а також добре ароматизувати фрукти. Застосовують ці спеції у десертах, солодких пиріжках, напоях, м’ясних стравах, бульйонах, різних підливках та маринадах для риби. Однак у їх використанні потрібно знати міру. Також важливо вибрати якісну гвоздику, яка містить цінні ефірні олії. Подрібнена дуже швидко втрачає аромат та ефірні олії, а відтак і цінність.
Останні новини:
- Доїдають миші: ЗМІ показало сховані тонни «гуманітарки».
- Мобілізація: чи можуть на роботі вручати повістку і за яких умов
- У Нововолинську невідомий в’їхав автівкою в могилу (Фото).
- Повідомили, скільки білорусів можуть мобілізувати на війну.
- Ситуація на фронті на ранок 26 лютого - Генштаб ЗСУ.