Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Горохівські волонтери привезли гуманітарної допомоги на 80 000 євро (Фото)

Гуртуймося заради перемоги!

Фото Андрія Кленка.

Горохівські волонтери привезли гуманітарної допомоги на 80 000 євро (Фото)

У німецькому місті Росток з перших днів війни горохівчанин Андрій Кленк організовує допомогу для рідної країни

Першим, хто підтримав нашого земляка й простягнув руку підтримки його Батьківщині, був його керівник, власник фірми «Karls» Роберт Даль. Відтоді від підприємства у Горохів прибувають наповнені вщент усім потрібним для фронту десятки фур і бусів. 

Цього разу земляки з України та їхні друзі підготували для ЗСУ посилку вартістю 80000 євро. 

На передовій впізнають речі з Ростка: зазвичай вони нові, надійні та якісні. Нещодавно на клопотання бійців 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців пана Роберта і його українського друга й колегу Андрія Кленка керівництво бригади удостоїло відзнак  «Волонтер України за покликанням душі», а координатор волонтерського центру Горохівської районної спілки учасників АТО «Щит» Віталій Гладун, його дружина-волонтерка Тетяна, волонтери «Щита» Юрій Христин, Віталій Сак і Ігор Федорович доставили медалі їх власникам.

Додому поверталися не з порожніми руками. Цього разу земляки з України та їхні друзі підготували для ЗСУ посилку вартістю 80000 євро. 

За словами Андрія Кленка, українські бійці отримали 20 тепловізорів різної модифікації вартістю 35000 євро, 20 генераторів різної потужності, 25 тактичних пил, 2200 хімвкладок для взуття, призначених зберігати тепло протягом 8 годин, 4 дрони, 4 рації марки «Моторола», 20 спецбіноклів, навушники, повербанки, ізраїльські бандажі, 20 турнікетів вартістю 30 євро кожен), медикаменти, аптечки, ліхтарики, інвалідні крісла, матраци, електричні ліжка, одяг для військових і цивільних… Їх придбали за 20000 євро Роберта Даля й 20000 євро українця з родом з Берестечка Любомира Шеремети. Серце цього патріота, який багато років  працює за кордоном, живе Україною, а його бізнес тепер працює задля миру на Українській землі. 

До  німецько-українського волонтерства швидко долучилися  німецько-український центр в місті Росток, мешканці та організації німецького Ростка й довколишньої округи, імена й назви яких Андрій Кленк постійно вдячно згадує на своїй сторінці у Facebook.

За словами Віталія Гладуна, у Німеччині за 20000 євро вдалося купити тепловізори, дрон та інші речі, які для військовослужбовців замовили їхні рідні. Гроші на них збирали всім миром Горохівської та довколишніх громад.

Для газети «Волинь» Андрій Кленк розповів, що для Роберта Даля відзнака ЗСУ стала дуже приємною несподіванкою, а її вручення – миттю, яку меценат не забуде довіку.

Леся Влашинець.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Джерело:


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel