Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
З Білорусі вибув один із військових ешелонів рф

Фото ілюстративне / ТСН.

З Білорусі вибув один із військових ешелонів рф

РФ продовжує використовувати інфраструктуру Білорусі для навчання своїх військових.

У Білорусі зі станції Слонім, що в Гродненській області, на російську станцію Матвєєв-Курган, Ростовська область, 25 лютого було відправлено військовий ешелон РФ. Вибуло з РБ не менше 43 одиниць техніки і близько 250 осіб особового складу.

Про це інформує «Беларускі Гаюн», передає ТСН.

Вказується, що у складі ешелону був 51 вагон, з них 5 пасажирських вагонів (з особовим складом ЗС РФ: приблизно 250 осіб); 3 критих вагона (зі спорядженням); 43 вагони-платформи.

Датою прибуття на станцію призначення називають 4 березня.

У складі ешелону був 51 вагон, з них 5 пасажирських вагонів (з особовим складом ЗС РФ: приблизно 250 осіб); 3 критих вагона (зі спорядженням); 43 вагони-платформи.

«Беларускі Гаюн» нагадав, що повідомляв про ешелон з технікою ЗС РФ, який був помічений у Слонімі, 24 лютого. Серед техніки були виявлені: КШМ Р-149БМР «Кушетка-Б» та Р-149МА1, 2 КамАЗи (кунг), тентований Урал, бензовоз Урал та польовий командний пункт АПЕ-5 (на базі шасі КамАЗ).

«Таким чином, РФ продовжує використовувати інфраструктуру ЗС РБ для навчання російських військових. Вибуття до зони бойових дій чергового ешелону з технікою та особовим складом РФ – наочне підтвердження цього», - йдеться в повідомленні.

До слова, саме з території Білорусі 24 лютого 2022 року на Київ йшли перші окупаційні танки. Також Лукашенко надав Путіну дозвіл на використання своєї території для транспортування військової техніки РФ, розміщення військових баз. З Білорусі неодноразово окупанти потужно обстрілювали ракетами Україну й атакували дронами.

Читайте також: Яка ситуація на волинському кордоні з білоруссю на ранок 27 лютого

Реклама Google

Telegram Channel