Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Волинський виш оприлюднив офіційну позицію щодо «скандалу» із докторкою наук і мови викладання

Запевняють, що єдиного мовного режиму в університеті дотримуються всі учасники освітнього процесу.

Фото: ВНУ імені Лесі Українки.

Волинський виш оприлюднив офіційну позицію щодо «скандалу» із докторкою наук і мови викладання

У вихідні в соцмережах стали ширити матеріал, що викладачка ВНУ імені Лесі Українки із науковим званням викладає російською мовою

У матеріалі Волинської служби новин, яка посилалася на «власні джерела» і який підхопили різні медіа, йшлося про те, що студенти Волинського національного університету імені Лесі Українки обурюються через те, що одна з викладачок веде заняття російською мовою. Було названо й конкретне ім’я. Зокрема, начебто студенти не хочуть ходити на лекції докторки наук Луїзи Оляндер, оскільки вона веде пари російською. Свою позицію вони висловили керівництву факультету.

Сьогодні пресслужба університету оприлюднила документ з офіційною позицією вишу, який підписали ректор університету Анатолій Цьось, голова студентської ради університету Максим Пивоварчук та голова студентської ради факультету філології та журналістики Анна Присяжна.

У документі сказано, що, за законом України про вищу освіту, мова освітнього процесу у Волинському національному університеті імені Лесі Українки – українська. А також окремо йдеться і про викладачку Луїзу Оляндер.

Єдиного мовного режиму в університеті дотримуються всі учасники освітнього процесу, зокрема й пані професор Луїза Оляндер – перший доктор філологічних наук і перша жінка-професор на Волині...

Єдиного мовного режиму в університеті дотримуються всі учасники освітнього процесу, зокрема й пані професор Луїза Оляндер – перший доктор філологічних наук і перша жінка-професор на Волині, талановита організаторка освіти і науки, знана в Україні та слов’янському світі дослідниця української та інших слов’янських літератур...авторка більше як 300 наукових праць, зокрема монографій «Волинський текст в українській та польській літературах (ХІХ – ХХ ст.)», за яку 2010 р. отримала Міжнародну премію імені Миколи Гоголя «Тріумф», та «Гуманізм польської літератури ХХ – ХХІ століть у контексті європейської художньо-філософської думки», співавторка-упорядниця унікальної тритомної колективної монографії ««Роде наш красний…» (Волинь у долях краян і людських документах)». У науковій та освітній діяльності пані професор послуговується державною мовою, шанобливо й наполегливо досліджує та пропагує українську літературу, зокрема «волинський текст».  

2021 р. професора Луїзу Оляндер Указом Президента України нагороджено Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, зразкове виконання службового обов’язку та багаторічну сумлінну працю, а Розпорядженням Кабінету Міністрів Україну їй довічно призначено стипендію Кабінету Міністрів України за видатні  заслуги у сфері вищої освіти.

Окремо повноважні представники вишу звернулися до ЗМІ: «Просимо засоби масової інформації дотримуватися журналістських стандартів, зокрема принципу об’єктивності, і не поширювати «сенсаційних» матеріалів, які ображають гідність пані професора Луїзи Оляндер та всю академічну спільноту Волинського національного університету імені Лесі Українки». 

Читайте також: «Скандал у Луцьку: легендарна докторка наук викладає російською»

Реклама Google

Telegram Channel