Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Російський диверсант на Рівненщині мав підірвати об’єкт інфраструктури – СБУ

Диверсанта викрили.

Фото: СБУ.

Російський диверсант на Рівненщині мав підірвати об’єкт інфраструктури – СБУ

Служба безпеки схопила російського диверсанта, який мав підірвати один із ключових об’єктів транспортної системи Рівненщини, щоб зірвати постачання іноземного озброєння

«Головним його (диверсанта) завданням було здійснення диверсії на одному із ключових об’єктів транспортної системи обласного центру. Таким чином агресор сподівався зірвати поставки іноземного озброєння для Сил оборони на східному і південному фронтах», - інформують в СБУ, пише «Українська правда«.

Повідомляється, що диверсант російських спецслужб прибув в Україну 19 лютого під виглядом мешканця однієї з європейських країн. Під час перетину держкордону він використовував паспорт громадянина ЄС.

Він повинен був встановити вибухівку в найбільш вразливому місці об’єкта критичної інфраструктури та підірвати його.

На Рівненщині диверсант провів розвідку поблизу стратегічної транспортної артерії для визначення місця встановлення вибухового пристрою.

Він приховано обстежував об’єкт, а також спостерігав за періодичністю проїзду рухомого складу. Надалі – повинен був встановити вибухівку в найбільш вразливому місці об’єкта критичної інфраструктури та підірвати його.

Співробітники СБУ затримали чоловіка, який має посвідку на постійне проживання в Росії та входить до складу російської агентури при підготовці до вчинення диверсії.

Затриманому повідомлено про підозру. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: 

Реклама Google

Telegram Channel