Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
На озері у Рівному працювали рятувальники

Волинь-нова

На озері у Рівному працювали рятувальники

Працівники обласного гарнізону ДСНС провели навчання по порятунку людей на воді

2 березня в місті Рівне на озері Басів Кут рятувальники обласного гарнізону ДСНС спільно із матросами-рятувальниками рівненської обласної комунальної служби на водних об’єктах провели навчання по рятуванню людей на водних об’єктах. Про це повідомляє ДСНС Рівненської області.

Головна мета заходу: відпрацювання оперативного реагування під час проведення пошуково-рятувальних робіт на воді, а також відпрацювання елементів надання невідкладної медичної та психологічної допомоги потерпілим.

За легендою навчань – двоє рибалок почали тонути на відстані 50 метрів від берега. Співробітники ДСНС в гідрокостюмах на рятувальних санах та човнах, дісталися до потерпілих та врятували їх. Рибалок було доставлено до берега та передано фельдшерам-рятувальникам, які надали першу домедичну допомогу, а психологиня ДСНС надала психологічну допомогу. З поставленими завданнями усі учасники навчань впоралися в повному обсязі.

За легендою навчань – двоє рибалок почали тонути на відстані 50 метрів від берега.

Загалом у навчаннях взяли участь 20 осіб особового складу та 5 одиниць спеціальної техніки.

Довідка: з початку року на водоймах Рівненщини потонуло 6 людей. На жаль трагедії траплялися через порушення громадянами елементарних правил безпеки.

Також рятувальники наголошують, що у всіх надзвичайних ситуаціях першим і основним правилом є спокій, адже паніка блокує розум та робить дії хаотичними й неконтрольованими.

Читайте також: На Рівненщині вилучили 1750 пачок фальсифікованих цигарок.

Реклама Google

Telegram Channel