Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Роман Кокошко – третій в Європі серед штовхальників ядра!

Є перша медаль на Євро-2023 з легкої атлетики в закритих приміщеннях!

Roman Kokoshko, of Ukraine, makes an attempt in the Men Shot Put qualification at the European Athletics Indoor Championships at Atakoy Arena in Istanbul, Turkey, Thursday, March 2, 2023. (AP Photo/Francisco Seco)

The Associated Press

Роман Кокошко – третій в Європі серед штовхальників ядра!

Україна виграла першу медаль Євро-2023 з легкої атлетики

26-річний Кокошко – дебютант чемпіонату Європи у приміщенні. Одесит став першим українцем, що відібрався на ці змагання саме у штовханні ядра за останні 10 років. А вихід Романа у фінал став першим для України за останні 23 роки.

У кваліфікації Роман Кокошко показав сьомий результат, він штовхнув ядро на 20.43 метра – цього вистачило для виходу у фінал. Після кваліфікації українець у коментарі Суспільне Спорт заявив, що його план на фінал – 21.60 метра. Цього мало б вистачили, на думку Романа, для боротьби за «золото».

І уже в першій спробі Роман Кокошко штовхнув ядро на 21.23 метра – свій третій найкращий результат у сезоні та кар'єрі. До кінця першої спроби українець з цим показником був лідером.

Однак уже після двох наступних спроб він опустився на четверте місце. Його обійшли: італієць Зене Веір – 22.06 м, чех Томас Станек – 21.90 м, хорват Філіп Міхайлевіч – 21.45 м.

У наступних трьох спробах українцеві потрібно було покращити свій результат мінімум на 23 см, щоб розраховувати на медаль. І в останній спробі Кокошко зміг штовхнути ядро на новий національний рекорд – 21.84 метра та вирвати бронзову нагороду. Супер!

В останній спробі Роман Кокошко зміг штовхнути ядро на новий національний рекорд – 21.84 метра та вирвати бронзову нагороду.

ЧЄ-2023 в закритих приміщеннях. Штовхання ядра (чоловіки, фінал):

1. Зане Вейр (Італія) – 22,06 м

2. Томаш Штанек (Чехія) – 21.90 м

3. Роман Кокошко (Україна) – 21.84 м

Це перша медаль України на Євро в приміщенні. І новий національний рекорд: попереднє досягнення Роман Кокошко покращив на один сантиметр.

До речі, у 1994 році Олександр Багач виграв «золото» Чемпіонату Європи – ця медаль залишається єдиною.

Читайте також на volyn.com.ua: «Жодна людина на планеті Земля ще не стрибала у висоту на 6 м 22 см (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel