Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Голова Луганської ОВА Гайдай розповів про Героя з Рівненщини

Вічна пам’ять воїну.

Фото з відкритих джерел.

Голова Луганської ОВА Гайдай розповів про Героя з Рівненщини

Сергій Гайдай сьогодні закликав у час загальнонаціональної хвилини мовчання вшанувати пам’ять Захисника Івана Клюйка

Луганська ОВА спільно із платформою пам’яті Меморіал героїв вшановує оборонців Луганщини, які загинули у бою. Про це написав голова обласної військової держадміністрації Сергій Гайдай на фейсбук-сторінці.

Старший солдат Іван Клюйко, позивний Димко, загинув 24 квітня 2022 року у селі Катеринівка на Луганщині. Виніс пораненого командира, а повертаючись на позицію, потрапив під мінометний обстріл і отримав осколкове поранення голови. Захиснику було 35 років.

Іван народився у селі Орв’яниця на Рівненщині. Виріс без батька. У дитинстві часто хворів, тому разом з мамою їздив у санаторії Криму, Балтики, Кавказу. Самостійно навчився грати на гітарі.

Іван працював на будівництві в Києві. Був на заробітках у Польщі, там працював на заводі. У 2014-му був мобілізований. Півтора року воював на сході України. У 2021-му вирішив повернутися до війська і підписав контракт з 24-ю окремою механізованою бригадою імені короля Данила.

«Він був дуже добрим, справедливим. Всі друзі кажуть, що такого, як Ванюша, більше немає. Ніколи не відмовляв. Після першого обстрілу в їхньому підрозділі двоє людей загинуло, а 36 було поранено. Після цього взяли багато новобранців. Іван, попри те, що не був командиром, всіх навчав, допомагав, бо вже мав досвід війни», – розповідає мама Марія Пешко.

«Він був дуже добрим, справедливим. Всі друзі кажуть, що такого, як Ванюша, більше немає. Ніколи не відмовляв», – розповідає мама Марія Пешко.

Іван Клюйко посмертно отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня.

У селі Орв’яниця мама і дружина Івана на його честь облаштували спортивний майданчик і встановили пам’ятну дошку.

Читайте також: «Захиснику з Волині, який воював у Бахмуті, ампутували ногу: він потребує допомоги»

Реклама Google

Telegram Channel