Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Побратими назвали ім'я військового, якого окупанти розстріляли за вигук «Слава Україні!»

Жорстокості росіян немає меж.

Фото facebook.com.

Побратими назвали ім'я військового, якого окупанти розстріляли за вигук «Слава Україні!»

Загиблим є боєць 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура

Він вважається зниклим безвісти з 3 лютого 2023 року після бойових дій в районі міста Бахмут.

Про це повідомили на сторінці бригади у фейсбуці, передає pravda.com.ua.

Російські окупанти вкотре засвідчили, що головною їхньою метою в Україні є лише звіряче винищення українців.

«Вчора в соціальних мережах та засобах масової інформації було оприлюднено відеозапис розстрілу військовослужбовця Збройних Сил України, якого російські окупанти стратили після його слів «Слава Україні!» Наразі тіло нашого військовослужбовця знаходиться на тимчасово окупованій території. У бригаді наголошують, що остаточне підтвердження щодо особи буде встановлено після повернення тіла та проведення відповідних експертиз», – йдеться у повідомленні.

У Генштабі розстріл беззбройного полоненого назвали цинічним нехтуванням нормами міжнародного гуманітарного права та звичаїв війни.

«Так вчиняють нікчемні вбивці, але не воїни. Російські окупанти вкотре засвідчили, що головною їхньою метою в Україні є лише звіряче винищення українців. Жодна смерть нашого воїна не залишиться без відплати. Але ми зробимо це у законний та справедливий спосіб – на полі бою, в суді або в міжнародному трибуналі. З холодною головою, з дотриманням правил війни та з честю ми обов’язково помстимося за кожного! Вічна пам'ять і Слава Герою!» – заявили у Генштабі.

Нагадаємо:

  • 6 березня в мережі з'явилося жахливе відео розстрілу українського військового, який потрапив у полон до російських окупантів. В останні миті свого життя український полонений промовив «Слава Україні!», судячи з відео.
  • Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо відео, на якому російські загарбники розстрілюють беззбройного українського солдата.
  • Український омбудсмен Дмитро Лубінець назвав «черговим воєнним злочином Росії» розстріл українського військового.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду розслідувати обставини розстрілу українського військовополоненого, про що стало відомо в понеділок.
  • Президент Володимир Зеленський відреагував на відео з розстрілом окупантами українського військового, який сказав «Слава Україні».
  • У соцмережах з'явилося кілька припущень щодо імені загиблого. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликала дочекатись офіційного підтвердження особи українського військового, відео з розстрілом якого було оприлюднено напередодні.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel