Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Повідомили, чи є зараз у Чорному морі носії «Калібрів»

Загроза ракетних ударів зберігається.

Фото: Слово і Діло.

Повідомили, чи є зараз у Чорному морі носії «Калібрів»

Ракетоносії перевели до пунктів базування

Агресорка Росія не вивела до Чорного моря ракетоносіїв типу «Калібрів». Наразі всі кораблі перебувають у пунктах базування.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного пресцентру Сил охорони й оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає ТСН.

«Зараз ми отримали інформацію про те, що всі ракетоносії заведені до пунктів базування», - сказала вона.

Ворог проводить такі маневри, аби переснарядити ракетоносії або «морально-психологічний дух росіян не такий вже й бойовий».

За її словами, окупанти завели до пунктів базування надводні, а також підводні ракетоносії. Наразі в акваторії моря перебувають 11 кораблів. Втім, серед них ракетоносіїв немає.

Разом з тим Гуменюк зауважила, що ситуація з наявністю ракетоносіїв у Чорному морі «динамічно змінюється». Наразі, там все стабільно та не впливає на маневри ворога в морі. Представниця ЗСУ вважає, що ворог проводить такі маневри, аби переснарядити ракетоносії або «морально-психологічний дух росіян не такий вже й бойовий».

«Оперативної інформації не було про те, що є якісь зовнішні причини для заведення кораблів. Тому те, що вони зараз маневрують і намагаються змінювати пункти розташування кораблів - це, швидше за все, спроба підшукати нову тактику», - наголошує вона.

Читайте також: Перемога України – це ключ до стабільного миру в Європі і світі, – Порошенко на Міжнародній конференції з безпеки (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel