Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Штурм парламенту і коктейлі молотова: у Грузії почався свій майдан (Відео)

Ситуація напружена.

Фото: Associated Press.

Штурм парламенту і коктейлі молотова: у Грузії почався свій майдан (Відео)

Тбілісі охопили протести

В Грузії 7 березня 2023 року ухвалили, попри спротив опозиції і активістів, закон про іноагентів. Він, як видно на російському прикладі, значно придушує свободи не тільки правозахисників та опозиційної преси, але і багатьох не пов'язаних із політичним життям категорій громадян. Тому люди вийшли на протести, передає ТСН.

 Є постраждалі серед мітингувальників та представників ЗМІ.

Врешті, спалахнули сутички. З боку протестувальників у правоохоронців полетіли коктейлі Молотова. Є постраждалі серед мітингувальників та представників ЗМІ.

Проте у ніч проти 8 березня 2023 року силовики влаштували жорсткий розгін протестувальників за допомогою водометів і сльозогінного газу. 

Також правоохоронці почали затримувати учасників протестів. 

Вночі у Грузії розігнали протест перед будівлею парламенту: люди залишилися за барикадами силовиків. Учасники протесту тікали до провулків, пишуть місцеві Telegram-канали. Тим часом машини із силовиками продовжують прибувати до центру міста. 

 

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі наразі перебуває у США, де її адміністрація вже скасовує всі заплановані зустрічі в ООН. Лідерка країни записала звернення зі словами підтримки до громадян Грузії на тлі статуї Свободи у Нью-Йорку.

Зурабішвілі запевнила, що накладе вето на закон, і наголосила, що Грузія бачить своє майбутнє в Європі.

Читайте також: У Міноборони Польщі спрогнозували, коли закінчиться війна в Україні.

Реклама Google

Telegram Channel