Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Протести дали результат: парламент Грузії відхилив закон про «іноагентів»

Люди відстояли свою думку.

Фото: Корреспондент.

Протести дали результат: парламент Грузії відхилив закон про «іноагентів»

Парламент Грузії відхилив у другому читанні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу»

Таким чином, правляча «Грузинська мрія» та ініціатори документа «Сила народу» виконали вимогу протестувальників на вулицях у Тбілісі. Про це повідомляє Sova News, пише УНН.

На сьогоднішнє засідання парламенту було винесено лише одне питання. Депутат від «Сили народу» Гурам Мачарашвілі заявив, що рішення щодо законопроєкту вже ухвалено, тож голосування – лише формальне питання, необхідне для того, щоб довести справу до кінця. Він закликав розпочати голосування без обговорення.

Питання ухвалення закону «Про прозорість іноземного впливу» було винесено на голосування і тут же провалено. Після чого Папуашвілі оголосив засідання закритим.

Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі також зазначив, що з питання відкликання законопроєкту досягнуто загального консенсусу, тому в обговоренні немає сенсу.

У результаті засідання завершилося буквально за кілька хвилин. Питання ухвалення закону «Про прозорість іноземного впливу» було винесено на голосування і тут же провалено. Після чого Папуашвілі оголосив засідання закритим.

Зіткнення між протестувальниками і правоохоронцями сталися після того, як 7 березня ввечері парламент Грузії в прискореному режимі затвердив у першому читанні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу», або про «іноземних агентів». Поліція використовувала проти демонстрантів перцевий спрей, водомети та інші спецзасоби.

Читайте також: Порошенко закликав грузинську владу повернутись на шлях європейських демократичних цінностей.

Реклама Google

Telegram Channel