Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
«Кажи, що ти вагнерівець»: у ліквідованого окупанта знайшли цікаву пам’ятку

Смерть ворогам!

Фото Слово і діло.

«Кажи, що ти вагнерівець»: у ліквідованого окупанта знайшли цікаву пам’ятку

Російським окупантам, які перебувають на окупованих територіях нашої країни, видали «інструкції» щодо поведінки з цивільними

 

Зокрема, у разі надзвичайних ситуацій або ДТП, вчиненого нетверезими російськими військовослужбовцями, їм наказується представлятися найманцями приватної військової компанії «Вагнер».

Про це повідомляє група «Інформаційний спротив», пише «Обозреватель». У Telegram-каналі ІС опублікували також фото «пам'ятки», знайденої на тілі одного з ліквідованих російських військовослужбовців.

«Виявлено цікаву пам'ятку щодо поводження з цивільними на тимчасово окупованих територіях в одного дохлого окупанта. «У разі «нещасних випадків» або смертельних ДТП, скоєних окупантами у стані алкогольного сп'яніння за участю місцевих, щоб уникнути відповідальності рекомендується представлятися бійцями ЧВК». Цікавий поворот», – зазначено у повідомленні.

«Пам'ятка» містить рекомендації «мати відповідний зовнішній вигляд» і не носити відзнаки та шеврони російських підрозділів, а також «не йти без потреби на контакт» з місцевими жителями і не брати у них продукти.

Ймовірно, така рекомендація покликана вбити відразу «двох зайців»: уникнути чергового скандалу навколо збіговиська воєнних злочинців, які називають себе «російською армією» і одночасно підірвати «популярність» найманців-«вагнерівців», яка непокоїть військове керівництво РФ.

Крім того, «пам'ятка» містить рекомендації «мати відповідний зовнішній вигляд» і не носити відзнаки та шеврони російських підрозділів, а також «не йти без потреби на контакт» з місцевими жителями і не брати у них продукти.

 

 Водночас, російським окупантам наказується «рекомендувати» українцям на окупованих Росією територіях дізнаватися інформацію виключно з російських пропагандистських сайтів, пабліків і телеканалів. Загарбники у розмовах з українцями зобов'язані називати українських військовослужбовців «бандерівцями», «нацистами» та «загарбниками», а також «бов'язково стверджувати, що ми воюємо з НАТО».

Telegram Channel