Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Громади Львівщини отримали 10 шкільних автобусів

Фото Львівської ОВА.

Громади Львівщини отримали 10 шкільних автобусів

Їх закупили за рахунок співфінансування освітньої субвенції з державного бюджету, обласного бюджету та коштів територіальних громад

Сьогодні, 14 березня, Львівська ОВА передала чергову партію автобусів «Школярик» для громад. Ключі та документи керівникам громад вручив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, йдеться на сайті ОВА.

«Школярики» отримали Великолюбінська, Куликівська, Жовтанецька, Щирецька, Буська, Ралівська, Гніздичівська, Козівська, Миколаївська та Белзька територіальні громади.

Частину старих автобусів громади віддали на потреби ЗСУ, ще частина потребує заміни через тривалий термін експлуатації. 

Частину старих автобусів громади віддали на потреби ЗСУ, ще частина потребує заміни через тривалий термін експлуатації. 

Як зазначив Іван Собко, загалом Львівська область закупила 126 автобусів (8 з них – спеціалізовані, тобто пристосовані під потреби дітей з інвалідністю). Включно з сьогоднішніми вже передали 85 автобусів.

«Ми дякуємо керівникам громад, які на умовах співфінансування приєдналися до закупівлі і таким чином частково чи повністю закрили для себе потребу в шкільних автобусах. Це приклад для інших, що не потрібно боятися в час війни ухвалювати правильні рішення», – наголосив заступник начальника Львівської ОВА.

Закупівля автобусів стала можливою завдяки ініціативі Львівської ОВА: минулого року Львівська область запропонувала проєкт зі співфінансування закупівлі «Школяриків» у співпраці з бюджетами громад. На звернення Львівської ОВА Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №590, що дозволило виділити кошти. Перші 20 автобусів громади отримали у жовтні минулого року. Більшість комплектуючих до автобусів виготовило одне з провідних українських підприємств з автобусобудування.

Читайте також: Львівські медики зробили унікальну пересадку печінки: деталі.

Реклама Google

Джерело: ті
Telegram Channel