Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Морозилки часів СРСР, паперові ящики і багато подовжувачів: назвали ймовірну причину пожежі на Старому ринку в Луцьку

У поліції кажуть, що вогонь найімовірніше, спалахнув через коротке замикання електромережі.

Волинь-нова

Морозилки часів СРСР, паперові ящики і багато подовжувачів: назвали ймовірну причину пожежі на Старому ринку в Луцьку

За період встановлення ймовірної причини пожежі Старому ринку рятувальники розглянули кілька версій, серед яких підпал та коротке замикання

Понад три місяці тому, в ніч проти 15 грудня минулого року, трапилася пожежа в торговому павільйоні Центрального ринку міста Луцьк. Причину загорання нарешті встановили у ДСНС Волині, йдеться на сайті volyninfo.com з посиланням на Конкурент.

За період встановлення ймовірної причини пожежі Старому ринку рятувальники розглянули кілька версій, серед яких  підпал та коротке замикання. У ДСНС провели багато експертиз і досліджень. Тож наразі схиляються більше до однієї з версій.

Було проведено детальний огляд даного місця. Було встановлено, що… в павільйоні були встановлені морозильні камери, виготовлені ще за часів СРСР. Також встановлено, що там було велике пожежне навантаження у вигляді паперових ящиків, там були присутні дерев’яні піддони, які були розміщені на підлозі, і решта матеріалів, які дуже легко займаються і горять, – розповів начальник дослідно-випробувальної лабораторії ГУ ДСНС Волині Петро Поліщук телеканалу «Конкурент TV».

Фахівець зазначив, що під час детального огляду встановили, що якихось несанкціонованих проникнень в будівлю не було. На місці виникнення пожежі виявили багато залишків тимчасової електромережі, тобто подовжувачів. Каже: їх було кілька штук в одному невеличкому приміщенні на території павільйону.

Під час детального огляду встановили, що якихось несанкціонованих проникнень в будівлю не було. На місці виникнення пожежі виявили багато залишків тимчасової електромережі, тобто подовжувачів. Каже: їх було кілька штук в одному невеличкому приміщенні на території павільйону.

Через дані подовжувачі були ввімкнені морозильні камери та інше обладнання. Під час огляду залишків електромережі були виявлені сліди, характерні для аварійних режимів роботи електромережі і короткому замиканню електроповодки, – додав Петро Поліщук.

В поліції Волині зазначили, що вже є офіційний висновок пожежо-технічної експертизи з приводу причини виникнення пожежі.

Досудове розслідування було розпочате за ч.2 ст. 270 КК України. Йдеться про порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило майнову шкоду в особливо великих розмірах, – розповіла речниця ГУНП у Волинській області Марина Балдич.

У поліції кажуть, що вогонь, який знищив орієнтовно 400 метрів квадратних площі павільйону на Старому ринку, найімовірніше, спалахнув через коротке замикання електромережі.

Тож вогонь, який знищив орієнтовно 400 метрів квадратних площі павільйону на Старому ринку, найімовірніше, спалахнув через коротке замикання електромережі.

Наразі слідчі не можуть підрахувати суму завданих збитків, адже павільйон не був застрахований.

Читайте також: «Пожежники врятували дім сім’ї на Володимирщині»

Реклама Google

Telegram Channel