Курси НБУ $ 40.64 € 43.69
Відома спортсменка з Рівного через приниження тренера звернулася до Зеленського (Відео)

«Це моральний тиск на мене...»

Фото facebook.com.

Відома спортсменка з Рівного через приниження тренера звернулася до Зеленського (Відео)

Дворазова призерка Паралімпійських ігор, дзюдоїстка Ірина Гусєва скаржиться на моральний тиск з боку свого наставника Михайла Романкевича

Вона опублікувала емоційне відео на своїй сторінці у фейсбуці, де розповіла, що їй довелося пережити за сім років під його керівництвом.

«Михайло Якович Романкевич мій особистий тренер. За час перебування у збірній мені зробили п'ять оперативних втручань на правий плечовий суглоб. Але я не проходила реабілітацію належним чином, бо згідно з контрактом, пропускати жодного змагання я не мала права, – розповідає Ірина Гусєва, повідомляє rivne.media.

Всі оперативні втручання та відновлення після них спортсменка оплачувала сама. 

«Дуже часто я брала участь у змаганнях вже травмована. Відповідно на змаганнях я ще більше доривала це пличе. І після змагань лягала на повторну операцію. Ніхто зі мною не працював індивідуально в плані підготовки після травми. Я мала вибір - або займатися в загальній групі, або готуватися самостійно. Зачасто так і відбувалося», - каже Ірина Гусєва. 

Дзюдоїстку відмовляли від подання документів на пожиттеєву стипендію. 

За її словами, на татамі в Токіо їй доводилось виходити з дуже важкою травмою: у спортсменки був повний розрив плечового суглобу.

«Плече не трималося, воно постійно вилітало. Але завдяки роботі лікарів, масажитів, мені вдалося вийти на килим, виступити та здобути срібну нагороду», - розповідає вона. 

Після завершення паралімпійського циклу Ірина повідомила свого тренера та керівництво (а саме Любов Жильцову) про намір піти в декретну відпустку. Проте під час розмови, за словами спортсменки, її почали критикувати та заявляли, що не підпишуть контракт та не виплатять стипендію. 

Після повернення з Токіо спортсменів запросили до Рівненської ОВА, де озвучили грошові премії за нагороди. Проте після цього, за словами дзюдоїстки, до неї підійшов її тренер та нібито сказав, що після виплати винагороди вона має принести йому 10 % від виплати. 

«Я прийняла рішення ці гроші не віддавати. Саме після цього я відчула ще більший тиск з боку Михайла Яковича», - каже вона. 

А у кінці року перед підписання контракту спортсменка дізанался, що її подають на 0,5 ставки. Чому так сталось, Ірині Гусєва так і сказали. 

«Через тиждень я взнала, що вагітна. Після народження дитини я мала намір відновити тренувальинй процес та взяти участь у рейтингових змаганнях, щоб відібратися на Паралімпійські ігри в Парижі. Проте за мене було прийнято рішення, що моя кар'єра завершена, без мого відома. Мене поставили перед фактом. Я вважаю, що причиною цього є те, що я не віддала тих 10 %, що я ставила питання щодо медикаментозного забезпечення», – додає спортсменка.

Також дзюдоїстку відмовляли від подання документів на пожиттеєву стипендію. Відтак, дзюдоїстка просить звернути на це увагу президента Володимира Зеленського та міністра спорту Вадима Гутцайта. 

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel