Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
5 найбільш поширених помилок водіїв

Фото just-avto.kiev.ua.

5 найбільш поширених помилок водіїв

Кожен власник авто хоче навчитися водити як професіонал і максимально убезпечити себе від непередбачених ситуацій у дорозі. З правильним підходом така мета цілком реалізована. Автошкола Джаст у Києві пропонує пройти навчання на права та удосконалити навички водіння.

Але деякі водії-початківці роблять часті помилки і порушують правила. Пропонуємо дізнатися, до чого це може призвести.

Помилки при проїздах перехрестями

Це досить поширена та банальна ситуація, в яку можуть потрапити водії, які не мають достатніх знань. Вона полягає в тому, що учасники дорожнього руху в'їжджають до зони, де перетинаються потоки з метою швидко проскочити у потрібну смугу. У цей момент вони зазвичай зупиняють авто в невідповідному та дуже небезпечному місці. В результаті водії створюють величезні затори, і рух зупиняється.

Невідповідний швидкісний режим

Цю помилку в основному припускають занадто самовпевнені водії або ті, хто вирішує самостійно вчитися у родича/друга і ще слабо орієнтуються у просторі. Чому так відбувається?

Зазвичай причина проста – відсутність розуміння ритму руху машин у потоці та нездатність розрахувати необхідну швидкість для комфортного пересування. Результатом може стати повноцінна ДТП.

Забуття про включення покажчика повороту

Цей, здавалося б, несерйозний прорахунок може спричинити серйозну аварію. Адже, включаючи поворотник, водій інформує інших учасників руху про свій намір здійснити поворот.

Звичайно, коли він не включений, може статися зіткнення та ланцюгова реакція, яка призведе до тяжких наслідків. В автошколах зазвичай приділяють цьому аспекту достатньо уваги та опрацьовують на практиці.

Man In Self Driving Car
 

Нераціональне виконання маневрів

Суть помилки полягає в неправильному об'їзді машин, що попереду стоять, небезпечне зближення в надії ближче під'їхати до світлофора, а також змагання з найближчими авто в пробках. Внаслідок цього водій не тільки створює сам собі проблеми, а й провокує на небезпечні ситуації інших учасників дорожнього руху. Такі помилки часто виникають через недостатню обізнаність у правилах ПДД та відсутність практики з професіоналом.

Помилка у виборі смуг для руху

Багато водіїв часто губляться при виїзді на багатосмугові дороги. Вони можуть неправильно вибирати смугу і потім відчувати труднощі на поворотах.
Крім того, такі водії ще й створюють чимало проблем для авто, які їдуть поруч. Що вже казати, якщо все відбувається ще й на високій швидкості. Уникнути ДТП у такому разі складно.

«Джерело: just-avto.kiev.ua»

Telegram Channel