Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Попи побили військового – і громада одразу ж перейшла до ПЦУ

«Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?» – питає Артур Ананьєв.

Фото із сайту vsim.ua.

Попи побили військового – і громада одразу ж перейшла до ПЦУ

2 квітня країну шокувало відео, як у церкві священнослужитель російської православної церкви в Україні, яку називають упц мп, ногами б’є чоловіка у військовій формі

Захисника штовхають та, зрештою, припирають до стіни. Він же вигукує: «Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?». З’ясувалося, що воїн – Артур Ананьєв із Хмельницького, який з початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на фронт у складі 19-го стрілецького батальйону. Він отримав контузію та черепно-мозкову травму.

Парламент НЕ МОЖЕ стояти осторонь присутності п’ятої колони кремля на українській землі. Феесбешна церква має бути заборонена.

Після оприлюднення відео біля Свято-Покровського кафедрального собору у Хмельницькому, де й сталася сутичка, зібралось кілька тисяч людей. Активісти почали збирати підписи за перехід громади храму до автокефальної Православної церкви України. Ключі від собору отримала комісія, яка зайшла в середину храму та описала майно. Увечері в церкві вже звучав український спів та молитва за Україну. Документи про перереєстрацію уже в роботі.

«Парламент НЕ МОЖЕ стояти осторонь присутності п’ятої колони кремля на українській землі. Феесбешна церква має бути заборонена, – заявила у зв’язку з подіями в Хмельницькому співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко. – «Євросолідарність» наполягатиме на прийнятті зареєстрованих законів про заборону московської церкви і звертається до всіх фракцій Верховної Ради підтримати це негайно, на найближчому пленарному засіданні». 

Читайте також: «Порошенко звернувся до православних вірян: всі, хто любить Україну, мають об’єднатися навколо ПЦУ«.

Реклама Google

Telegram Channel