Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
На Прикарпатті визнали обмежено придатним для служби… чоловіка без рук

«Є старий жарт: єдиний лікар, який вважає тебе повністю здоровим, працює у військкоматі. Сьогодні це сувора реальність».

Фото із сайту pravda.com.ua.

На Прикарпатті визнали обмежено придатним для служби… чоловіка без рук

В Україні деякі категорії військовозобов’язаних мають право служити тільки за власним бажанням та виключно за місцем проживання, зокрема люди з інвалідністю

Втім, трапляються дуже дивні випадки, про один з яких написала «Українська правда». Йдеться про жителя Дрогобича Руслана Кубая (на фото), якому у січні принесли повістку. Це його здивувало, адже має першу групу інвалідності з дитинства – у нього немає кистей рук. У призначений час він прийшов до Територіального центру комплектації (ТЦК), де його відправили на військово-лікарську комісію. У ВЛК йому поставили відмітку «74-в»: людина непридатна до військової служби в мирний час, але обмежено придатна у воєнний.

Є старий жарт: єдиний лікар, який вважає тебе повністю здоровим, працює у військкоматі.

«За цей час я звертався до юристів, в органи влади та інші інстанції, щоб врешті-решт довести свою правоту і відкрити їм усім очі, що я інвалід», – розповідав пан Кубай. Історія стала резонансною, після чого у дрогобичанина забрали видані у ВЛК документи, а пізніше повернули зі зміненими даними. Тепер Кубай непридатний до військової служби і знімається з обліку. «Є старий жарт: єдиний лікар, який вважає тебе повністю здоровим, працює у військкоматі. Сьогодні це сувора реальність», – сміється Руслан.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel