Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
В очі треба дивитися не путіну і не Сі

Фото: Укрінформ.

В очі треба дивитися не путіну і не Сі

А тим, хто є нашими справжніми друзями

Усі ці прохання про зустріч із Сі від Володимира Зеленського нагадують мені бажання «подивитися в очі путіну» після виборів. І для путіна, і для Сі Цзіньпіна Зеленський не цікавий. Бо для них не цікава сама Україна. 

Для путіна ми частина імперії, яку хтось відколов і яку потрібно повернути. Для Сі теж ми можемо бути цікавими лише у тому разі, якщо, як білорусь, станемо васалами росії. Бо васал мого васала – мій васал. 

Зеленського нагадують мені бажання «подивитися в очі путіну» після виборів. І для путіна, і для Сі Цзіньпіна Зеленський не цікавий. Бо для них не цікава сама Україна. 

Схожа політична дискусія ведеться і на Тайвані. Правляча партія не прагне дивитися в очі Сі і всіляко налагоджує стосунки зі США, бо сподівається на захист Америки. 

Такою мала б бути і наша політика. Китай визнають найбільшою загрозою і демократи, й республіканці. І нам потрібно було б усіляко демонструвати, що як США є найбільшим союзником для України, так і Україна – для США, у тому числі і в азійсько-тихоокеанському регіоні. 

Ще одна наша опора, і не менш важлива, – Європейський Союз, особливо країни Центральної Європи. З ними ми теж мали б узгоджувати зовнішньополітичні дії. 

Тому в очі потрібно дивитися не путіну і не Сі Цзіньпіну, а тим, хто є нашими справжніми друзями.

Читайте також: Воїни знімають тік-ток,  а «мученики» чекають «радость вєлію».

Реклама Google

Telegram Channel