Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Під час бою, що перевершує будь-який бойовик, солдат Хижак найчастіше вживав слово... «будь ласка» (Відео)

А Герою реально – всього 21 рік!

Фотоколаж із сайту сensor.net.

Під час бою, що перевершує будь-який бойовик, солдат Хижак найчастіше вживав слово... «будь ласка» (Відео)

Головнокомандувач нагородив воїна, який знищив штурмову групу окупантів

Генерал Валерій Залужний вручив «Золотий Хрест» і нагородну зброю молодому бійцю 92-ї окремої механізованої бригади імені Івана Сірка Русланові Зубарєву із позивним Хижак (на фото). Головнокомандувач підкреслив, що старший солдат відбив атаку сил ворога, які кількісно переважали, а також проявив звитягу та мужність у бою.

Старший солдат відбив атаку сил ворога, які кількісно переважали, а також проявив звитягу та мужність у бою.

«Вдячний кожному, хто боронить Батьківщину від окупанта. Слава усім захисникам України!» – наголосив Валерій Залужний.

Звитяжний бій відбувся 16 лютого в районі Сватового. Про нього дізналось багато українців, оскільки Хижак зняв його на нашоломну камеру GoPro. 

«Найадреналіновіший бій одного солдата, що за своєю динамікою та драматизмом перевершує будь-який бойовик» – так охарактеризував це протистояння військовий журналіст Юрій Бутусов. 

Крім «Золотого Хреста», Валерій Залужний подарував 21-річному бійцю нагородну зброю – гвинтівку.
Крім «Золотого Хреста», Валерій Залужний подарував 21-річному бійцю нагородну зброю – гвинтівку.

 Ось як він розповів про цей випадок: «Російська штурмова група на БМП-2 раптовою атакою намагалась захопити українську позицію, але зіткнулася зі зразковою організацією бою підрозділами 22-го батальйону (92-ї бригади. – Ред.). Усі командири, аеророзвідники, мінометники, екіпаж БМП відпрацювали на «відмінно», але ключовий внесок у перемогу в протистоянні зробив солдат Хижак.

Подивіться, він безперервно енергійно працює, проглядає всі підходи, стріляє з автоматів, кулемета, гранатометів усіх типів, переносить вогонь на пріоритетні цілі, кидає ручні гранати, дає накази напарнику, який перший раз у житті потрапив на передову в окоп, і постійно контактує з командирами, отримуючи від них обстановку з дрона, інформацію про дії інших підрозділів, які надавали вогневу підтримку, та стріляє постійно з корегуванням, контролюючи точність визначення та ураження цілей.

– Під час інтерв’ю подякував його мамі Олені, а також  вчителям за те, що виховали видатну особистість та справжнього Героя, – наголосив журналіст Юрій Бутусов.

Ми з Хижаком зробили детальний розбір його подвигу, який можна використовувати як післяопераційний аналіз для усіх наших піхотинців. Руслан гідний найвищих нагород за свій подвиг, а усі його командири заслуговують на відзнаки за зразкову організацію бою в обороні.

На цьому відео дуже добре видно, що значить «берегти життя солдата» на війні. Це не пусті слова, а потужна та багатофакторна організаційна й управлінська робота усіх ланок командування, взаємодія та боєздатність на кожному рівні. Ось так треба будувати оборону, щоб виконувати завдання та берегти життя.

Герой мене просто вразив у спілкуванні – системно мисляча людина, хоча йому лише 21 рік! Також вразила його освіченість і вихованість. Хижак у житті, зокрема й під час бою, найчастіше вживає слово «будь ласка». Я порахував – не менше 5 разів він за допомогою «будь ласка» прохав подати боєприпаси, надати вогневу підтримку, просив дозволу на ураження дефіцитним гранатометом – і все це, коли ворог стріляє в нього та кидає гранати на відстані 5 метрів!

Тому під час інтерв’ю подякував його мамі Олені, а також вчителям за те, що виховали видатну особистість та справжнього Героя», – наголосив журналіст Юрій Бутусов.

Василина СМЕТАНА.

Читайте також на volyn.com.ua: «Рік минає, як загинув чоловік, а мені все не віриться, що його вже ніколи не буде з нами»: історія волинської сім’ї».

Реклама Google

Telegram Channel