Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Колишній якудза майже рік воює за Україну

Тризуб на тілі Харусана доповнив інші яскраві татуювання, властиві членам мафіозного клану.

Фото із сайту bastion.com.

Колишній якудза майже рік воює за Україну

Японець із позивним Харусан (на фото) у минулому майже 20 літ входив до клану мафії, після чого ще 10 років провів за ґратами

Харусану днями виповнилось 50. 

Він приїхав до України 1 квітня 2022 року. За словами воїна, вторгнення рф відрізняється від інших військових конфліктів, які відбуваються по всьому світу. «Це справжня війна, як Друга світова. Війна з агресором, з росією, яка увірвалася на цю територію. І рф напала не лише на Україну, від неї страждають й інші країни. Вона завдала воєнної шкоди Молдові, Грузії, це я вже зараз знаю. Тому росія створює небезпеку не тільки Україні, і я це розумію. І те, чи переможе Україна в цій війні, може вплинути і на майбутнє Японії, тому я вирішив приїхати», – пояснив військовий.

Харусан родом із Осаки. У якудзу потрапив 16-річним – до банди входив батько хлопця. «З позиції звичайної людини якудза як організація, звичайно, може лякати. Але з власної позиції я не вважаю її настільки страшною і жорстокою», – розповів він.

Коли Харусану було 35, він залишив клан через серйозний інцидент. Наступні 10 років японець провів у в’язниці: «Особисто я нічого поганого не зробив, але відсидів із жахливими людьми, які завдали шкоди громадянам, кривдили їх. І, дивлячись на них, я зрозумів, ким не треба бути. Це був для мене великий урок і досвід».

Якщо Україна не переможе, це загрожуватиме втратою миру в усьому світі. «І росія, і Китай почнуть захоплювати інші країни, почнуть пригнічувати їхні національні визвольні рухи, і жахіття буде ще більше», – розмірковує Харусан.

Харусан не мав військового досвіду. В Україні він здобув спеціальність снайпера в 1-й окремій бригаді спеціального призначення імені Івана Богуна (Житомирщина), потім кілька тижнів пробув на лінії фронту в Лисичанську.

Також виконував військові завдання на Запорізькому напрямку. З листопада 2022 року Харусан проходить підготовку в «Грузинському національному легіоні», щоб знову вирушити на фронт.

Улітку він набив тату у вигляді українського тризуба – воно символізує «рішучість, якщо треба буде покласти життя за Україну», каже захисник. Тризуб доповнив інші яскраві татуювання, властиві членам якудзи.

У Японії в Харусана є мати, батько та молодша сестра, але він планує залишатися тут до нашої Перемоги. «Так, спокута гріхів – це моє особисте, це є в моєму серці, всередині, але, звичайно, це не єдине, по що я приїхав. Є більш важлива мета – зменшити кількість жертв для України, наскільки я зможу, особливо серед дітей, які гинуть. Ну і взагалі хочу допомогти здобути Перемогу, захистити незалежність України. Це головна місія», – заявив японець.

Він додав, що в ЗСУ вступило чимало іноземців, оскільки війна з рф – «це не лише проблема України». Якщо Україна не переможе, це загрожуватиме втратою миру в усьому світі. «І росія, і Китай почнуть захоплювати інші країни, почнуть пригнічувати їхні національні визвольні рухи, і жахіття буде ще більше», – розмірковує Харусан.

Захисник із Японії також дав свою пораду нашому народу: «Українцям я хочу сказати одне: у жодному разі не падайте духом. У жодному разі, що б не було, до самої Перемоги, не падайте духом».

Василь КІТ.

Читайте також: «Газету «Волинь» уже читають і в Японії»

Реклама Google

Telegram Channel