Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Українцям хочуть вручати повістки онлайн

Проєкту закону про розсилку повісток у месенджерах поки що в Україні немає.

Фотоколаж із сайту inforivne.com.ua.

Українцям хочуть вручати повістки онлайн

До початку війни база мобільних номерів чоловіків призовного віку була майже повністю сформована

Відтак у Верховній Раді розглядають можливість вручення повісток військовозобов’язаним у месенджери. Про це заявив народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки, а також представник Президента України у Верховній Раді Федір Веніславський. Він зауважив, що «технічні можливості дозволяють надіслати повістку онлайн». Водночас він уточнив, що «говорити про те, що вже є проєкт, – ще передчасно». «Проєкту закону про розсилку повісток у месенджерах поки що в Україні немає», – наголосив він.

За його словами, багато втікачів від війни не встигли стати на облік або не хочуть цього робити, а проблему потрібно вирішити. При цьому він вказав, що пропозиція про повістки в месенджерах – лише один із способів. «Ми шукаємо різні варіанти, в тому числі, можливо, через різні бази даних, що вже існують, та які можна також залучити, але це все поки на етапі обговорення», – пояснив нардеп.

Технічні можливості дозволяють надіслати повістку онлайн.

Такі нововведення технічно неможливі умовно упродовж цього року, розповів віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв’ю Liga.net. Він підкреслив, що в державі немає верифікації номера телефону та особи. «Я навіть не говорю зараз про Конституцію та постанови. Чисто технічно це неможливо зробити умовно в цьому році», – сказав Федоров.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel