Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Львівські лікарі наново сформували пораненому бійцю череп

Вже на десятий день після операції Андрій поїхав до рідного міста.

Фото із сайту facebook/1tmolviv.

Львівські лікарі наново сформували пораненому бійцю череп

Медики Національного реабілітаційного центру «Незламні» провели надскладну реконструктивну операцію пораненому захиснику

Андрію – 47, він із Запоріжжя. 24 лютого 2022 року добровільно став на захист нашої країни. Менш ніж за місяць під час виконання бойового завдання на Донеччині потрапив під мінометний обстріл. Уламок снаряда поцілив чоловікові в обличчя.

Побратими евакуювали Андрія до найближчого медзакладу. Спершу його рятували в Покровську, потім у Дніпрі і зрештою – вже у Львові.

Через важке поранення в Андрія розвинувся остеомієліт – запалення кістки, спричинене інфекцією. Три місяці лікарі боролися із запальним процесом і таки перемогли.

Лише після цього щелепно-лицеві хірурги розпочали готувати Андрія до операції з реконструкції черепа. За результатами комп’ютерної томографії спеціалісти виготовили титанові пластини для скроневої та виличної кісток, лобної ділянки, а також під очницю. І призначили день надскладної операції.

 За результатами комп’ютерної томографії спеціалісти виготовили титанові пластини для скроневої та виличної кісток, лобної ділянки, а також під очницю. 

Команда хірургів розпочала втручання з розшарування тканин, які щільно зрослися за час боротьби із запаленням. Лікарі відділили шкіру від мʼязів та кісток. Розпиляли виличну кістку та повернули її в правильне положення.

Наступним кроком була реконструкція дна орбіти – тобто очної ямки, позаяк після поранення рухи очного яблука стали обмеженими і чоловік скаржився на постійний дискомфорт. Завдяки протезу око вдалося підняти, поставити в правильне фізіологічне положення та відновити рухливість.

Операція тривала чотири години та закінчилася успішно. Вже на десятий день після неї Андрій поїхав до рідного міста. А після реабілітації доброволець планує повернутися на передову, аби й далі боронити нашу країну.

Читайте також: У Рівному рятували зір хлопчику, який поранився манікюрними ножицями (Фото).

Реклама Google

Джерело: Перше медичне об’єднання Львова.
Telegram Channel