Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Порошенко звернувся до православних вірян: всі, хто любить Україну, мають об’єднатися навколо ПЦУ

П'ятий Президент дав інтерв’ю «5 каналу».

Фото eurosolidarity.org.

Порошенко звернувся до православних вірян: всі, хто любить Україну, мають об’єднатися навколо ПЦУ

П'ятий Президент в інтерв’ю «5 каналу» заявив, що московський патріархат після 2014 року зробив свій вибір, і цей вибір – проти незалежної України

Петро Порошенко наголосив, що православні віряни мають об’єднатися навколо ПЦУ – канонічної української церкви, яка отримала Томос від Вселенського Патріарха. А колаборанти і зрадники з московського патріархату мають відповідати за свою підривну діяльність перед законом.

Зараз немає нічого більш ціннішого, ніж єдність. Тому задля збереження країни ми маємо зберегти єдність, маємо забезпечити єдину Православну Церкву України.

«Ми не маємо зупинитися ні перед чи, що створює загрозу державі –  підривна робота, яка розповсюджує російські наративи, яка підриває єдність українців, яка розколює українців. Я точно знаю, що є величезна кількість і монахів, священників, які щиро і по-справжньому вірять у Бога. Але вони мають для себе зробити вибір – вони з Україною чи з дияволом. І якщо вони оберуть диявола в обличчі росії, вбивці путіна і його підручного кіріла, то їм нема місця у церкві. Все просто», – пояснює п’ятий Президент.

«Наша церква з Томосом, а московська церква не благодатна, бо Томосу вона позбавлена. Це було волевиявлення людей, вони мріяли про церкву і отримали. І велика кількість з них – колишні прихожани московського патріархату. Це була велика радість, і тисяча парафій, а це величезна кількість людей, добровільно приєдналися до церкви», – говорить Порошенко.

«Зараз немає нічого більш ціннішого, ніж єдність. Тому задля збереження країни ми маємо зберегти єдність, маємо забезпечити єдину Православну Церкву України. Всі, хто любить Україну, мають об’єднатися в цій церкві і це буде правильний вихід», – наголосив Порошенко.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Джерело: «Європейська Солідарність».
Telegram Channel