Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Комунальники Рівного збирають на утилізацію вживані шини

У Рівному багато вживаних шин викидають на сміттєві майданчики.

Фото: Суспільне Рівне.

Комунальники Рівного збирають на утилізацію вживані шини

Можливо, частина людей думає, що ці шини можливо захоронити на полігоні. Але їх потрібно утилізовувати. Не всі про це знають і викидають їх як просте сміття

Автотранспортне підприємство КАТП 1728 у Рівному розпочало збір вживаних шин для їх подальшої утилізації. Гуму, яка відпрацювала свій ресурс, водії можуть здати на території підприємства або звернутися у транспортний відділ, щоб її забрали працівники. Про це інформує Суспільне Рівне.

У Рівному багато вживаних шин викидають на сміттєві майданчики, розповідає керівник КАТП 1728 Сергій Марчук:

«Можливо, частина людей думає, що ці шини можливо захоронити на полігоні. Але їх потрібно утилізовувати. Не всі про це знають і викидають їх як просте сміття. На цей рік ми уклали договір з Департаментом інфраструктури і благоустрою на утилізацію цих шин на 99 тисяч гривень».

Відпрацьовану гуму планують відправити до Києва, де її утилізують відповідно до санітарних вимог. Сергій Марчук каже, зараз на території підприємства уже зібрали достатню кількість шин, аби відправити на перероблювання першу фуру.

Відпрацьовану гуму планують відправити до Києва, де її утилізують відповідно до санітарних вимог. Сергій Марчук каже, зараз на території підприємства уже зібрали достатню кількість шин, аби відправити на переробку першу фуру.

«Ми уклали договір з підприємством, яке перероблює автомобільну гуму на гумову крихту, яка використовується надалі для спортивних майданчиків, велодоріжок тощо. У нас на території підприємства можна приїхати і здати шини, а також ми можемо самостійно приїхати забрати. Там додаткова плата за доставку, залежно від кількості шин. До нас уже звертались підприємства, які хочуть, щоб ми приїхали, забрали», — каже Сергій Марчук.

Читайте також: «З Благовіщення — поступове потепління: прогнозована погода на Рівненщині найближчими днями»

Реклама Google

Telegram Channel