Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Волинські депутати заборонили діяльність московських церков в області (Відео)

Волинська обласна рада 11 квітня проголосувала за заборону діяльності УПЦ МП на території області.

Фото Суспільне.

Волинські депутати заборонили діяльність московських церков в області (Відео)

За проголосували 52 депутати

Обранці громади розглянули проєкт рішення про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Волинської області.

Про це йшлося 11 квітня під час засідання сесії Волинської обласної ради, передає volynnews.com. 

Як зазначив депутат Юрій Поліщук, представники УПЦ МП співпрацюють із ворогом. Він нагадав, що більшість із них мають російські паспорти.

«Лише торік Служба безпеки України відкрила 52 кримінальні справи проти 55 священників Української православної церкви. Жодна держава не може допустити існування агентурної мережі ворога під час війни», – сказав він.

У Верховній Раді зареєстровано низку законопроєктів, які пропонують, наприклад, заборонити діяльность в Україні УПЦ МП, достроково припинити всі договорів із УПЦ МП.

Як нагадав, 15 вересня 2022 року Волинська обласна рада підтримала звернення до ВРУ, Кабміну та РНБО про заборону Української православної церкви Московського патріархату на території України. Додав, що сьогодні у Верховній Раді зареєстровано низку законопроєктів, які пропонують, наприклад, заборонити діяльності в Україні УПЦ МП, достроково припинити всіх договорів із УПЦ МП.

Ще однією проблемою він назвав користування УПЦ МП храмовими спорудами, які є пам’ятками архітектури місцевого та національного значення.

Урешті 54 депутати проголосували за проєкт рішення.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel