Чи корисні молочні продукти?
Раціон середньостатистичної відносно здорової людини має бути різноманітним та складатись зі злаків, овочів і фруктів, білків тваринного чи рослинного походження. Тобто тут мають бути присутні молочні білки. Та лікарі-дієтологи наполягають на включенні в меню кисломолочних продуктів із низьким вмістом жирів.
Молоко вважається корисним завдяки високому вмісту кальцію. Цей мінерал потрібен для побудови кісткової тканини, формування зубів та збереження їх здорового стану. Дітям рекомендовано вживати до 400 мл молока у свіжому чи квашеному вигляді на добу, а дорослим — до 600 мл. Головне — це купувати високоякісні молочні продукти, такі, як виготовляє бренд pastoral.ua, відомий у нас та в європейських країнах. Вся продукція торгової марки Pastoral доступна в мережевих супермаркетах та продуктових магазинах.
Молочні продукти: профілактика багатьох захворювань
Молочні продукти становлять велику частину раціону українців, і не дарма. Шкода, яку становить не засвоєння лактози, ніколи не переважить тієї користі для людини, що несе молоко та продукти з нього. Які корисні елементи є в складі молока:
-
кальцій — мінерал, що важливий для профілактики остеопорозу та захворювань зубів;
-
калій відповідає за нормалізацію артеріального тиску, підтримує роботу серця, допомагає тримати м’язи в тонусі;
-
цинк важливий для ендокринної та нервової системи, він відповідає за гарний стан шкіри, волосся та нігтів;
-
фосфор потрібен для обмінних процесів, без цього мінералу неможливе формування кісткової та нервової тканин.
Крім того, в складі молока є казеїн та інші білки, що містять необхідні амінокислоти. Також вітаміни груп B, А, Е, та D. Ті жири, що є в молоці, не впливають на створення поганого холестерину: навпаки, якісне молоко без добавок ніколи не приведе до ожиріння чи діабету другого типу.
Асортимент молочних продуктів
Звичайне молоко — той харч, що швидко псується без додаткової обробки. Але людство навчилося переробляти молоко для його кращого зберігання. Спочатку люди зрозуміли, що натуральний процес квашення надає молоку новий смак та властивості. Так почали експериментувати та виробляти все нові й нові види набілу.
Існує цікава легенда про вершкове масло. Коли кочівники перевозили молоко у бурдюках, від постійного збовтування воно збилось в масло. Тепер в нашому раціоні є поживне та смачне вершкове масло, яке використовують як соус або елемент різних страв.
Молоко допоможе не тільки втамувати голод, а й наситить організм корисними речовинами. Цей продукт в будь-якому вигляді допоможе зберегти здоров’я та уникнути багатьох хвороб.