Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Президент Володимир Зеленський виступив зі зверненням до українців на честь Великодня

Глава держави вітає українців з другим Великоднем під час війни. Тримаймося.

Фото: ОП.

Президент Володимир Зеленський виступив зі зверненням до українців на честь Великодня

Наприкінці минулої зими Росія принесла на українські землю повномасштабну війну, а з нею — смерть, біль та морок, зазначив президент, але ми зуміли згуртуватися

Президент Володимир Зеленський виступив зі зверненням до українців на честь Великодня, заявивши, що Україна вистоїть у війні проти Росії та поверне усі свої території.

Привітання оприлюднене Офісом президента, інформує Суспільне.

«Уранці 24 лютого сонце так і не зійшло, світанок так і не настав. Уранці 24 лютого почалася темна ніч. І водночас почалося наше пробудження, наша боротьба. Темрява не змогла затьмарити наш дух, прагнення волі, любов до рідної землі та готовність її захищати», — сказав він.

Глава держави підкреслив, що українці змогли зберегти світло всередині себе та перемогли паніку, страх, міжусобиці й чвари, об’єднавшись.

«Ми об’єдналися. Мільйони спалахів у мільйонах українських сердець стали одним великим багаттям. У цьому вогні гартувалися наша міць і незламність. Цей вогонь не дав згаснути нашій надії та вірі, цей вогонь побачив увесь світ. Згуртувався довкола нього, став поруч із нами», — зауважив Зеленський.

Тоді українці змогли перемогти розпач, зневіру, втому і біль, заявив гарант.

«Ми відзначаємо сьогодні свято Воскресіння Господнього. Його головним символом є перемога. Перемога добра. Перемога правди, перемога життя. З непохитною вірою у незворотність цих перемог ми зустрічаємо Великдень. Цього дня рік тому всі ми молилися, щоб Україна вистояла. Сьогодні — щоб Україна перемогла», — зазначив президент.

Він заявив, що попереду в українців — чи не найважча з вершин.

«Ми подолаємо її. І разом зустрінемо свій світанок. Коли над усією країною зійде сонце. Це — синьо-жовтий прапор. Він неодмінно підійметься на всій нашій Богом даній землі. На всіх тимчасово окупованих чортами територіях. Наш прапор замайорить на берегах Азовського моря і Сіверського Дінця, над териконами та Ай-Петрі. Сонце засяє на півдні, сонце засяє на сході, сонця засяє в Криму», — сказав Володимир Зеленський.

Глава держави зауважив, що над Україною засяє жовтогаряче сонце у мирному небі.

«Це — світло справедливості. Це світло возз'єднання людей і сімей. Українців. Усіх, хто зараз на фронті, і всіх, хто допомагає їм у тилу. Сяйво усмішок переможців та їхніх родин. Блиск бойових орденів героїв, які повернуться. Блиск щасливих очей батьків, дітей, коханих і близьких, які дочекаються. Це світло відродження. Відбудова того, що знищив і понівечив окупант. Відбудова нашої прекрасної країни, яка в майбутньому стане ще прекраснішою», — наголосив президент.

Читайте також: «Волинський Фаберже до Великодня презентував новий експонат із яєчних шкаралуп»

Реклама Google

Telegram Channel