Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Українцям варто готуватися до підвищення тарифів на світло

Фото: Главком.

Українцям варто готуватися до підвищення тарифів на світло

За словами експерта, уряд має відкрити якомога більше програм з енергомодернізації

Українцям слід модернізувати своє житло, щоб воно споживало менше енергії. Про це сказала президент DiXi Grouр Олена Павленко в ефірі телемарафону, передає УНІАН.

«Не варто сподіватись, що через п’ять років у нас буде модернізована інфраструктура, якщо ми не доплачуємо за неї. Слід очікувати підвищення тарифів. Я не думаю, що воно буде негайне. Я не думаю, що воно буде надзвичайно високе – в шість разів, як розказують. Я думаю, що це буде повільно і поступово, невеликими етапами», - сказала вона.

Мова йде про використання енергоефективних технологій: заміна вікон, ізолювання будинків, щоб вони менше споживали тепла чи енергії.

За її словами, український уряд має розказати, коли і як планується підвищувати тарифи. А також відкрити якомога більше програм для того, щоб кожен міг підготуватися до цього підвищення. Мова йде про використання енергоефективних технологій: заміна вікон, ізолювання будинків, щоб вони менше споживали тепла чи енергії.

Павленко зазначила, що українці мають готуватись як до складного літа, бо енергоінфраструктура піде в ремонти і потрібно буде економити, так і до складної зими, бо ворог може продовжувати обстріли енергетики знову.

Також, за її словами, уряд має розказати, куди підуть кошти на підвищення тарифів.

Читайте також: Важкі бої за Бахмут: ситуація на фронті станом на ранок 19 квітня.

Реклама Google

Telegram Channel