Курси НБУ $ 41.25 € 43.56
Якщо за Пасхальні свята не з’їли крашанок...

Яєчний салат у лаваші вартий вашої уваги!

Фото з відкритих джерел.

Якщо за Пасхальні свята не з’їли крашанок...

Коли готуєш, думаєш:  «Хоч би вистачило». А тепер –  «І що з ними робити?». Справді, їсти, посипаючи сіллю, вже не хочеться, а викидати – шкода... На цей випадок є чимало простих рецептів страв із варених яєць

 

 Яєчний салат у лаваші

Інгредієнти: 6 варених яєць, 3 ст. л. майонезу, 2–3 ч. л. гірчиці, 1/4 ч. л. паприки, 1/4 ч. л. солі, чорний перець – до смаку, 2 ст. л. дрібно нарізаної ріпчастої цибулі, 1 ст. л. дрібно посіченої зеленої цибулі, 2 листи лаваша (порозрізати навпіл), 4 смужки бекону, 4 листки салату, пів огірка.

Приготування. Змішати майонез, гірчицю, паприку, сіль і перець. Додати туди зелену і ріпчасту цибулю, покраяні кубиками варені яйця. Вимішати. Посмажити скибочки бекону до хрусткої скоринки. Огірок порізати смужками. На лаваш покласти листок салату, трохи яєчно-цибулевої начинки, шматочок бекону, смужку огірка. Згорнути рулетом.

Фаршировані мариновані яйця

Інгредієнти: 6 варених яєць, пів буряка, 200 мл яблучного оцту, 50 г цукру (за можливості – коричневого), 1 ч. л. чорного перцю горошком, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. гірчиці, 1 ст. л. майонезу, 1 ч. л. карі, 1 ст. л. оцту (можна трохи менше), 2 ст. л. оливкової олії, зелень для оздоблення.

Приготування. Для приготування розсолу дрібно порізати буряк, зсипати його в миску, додати яблучний оцет, перець горошком і сіль, перемішати. Акуратно покласти яйця в розсіл і поставити в холодильник на 12 годин. Потому дістати, порозрізати їх уздовж навпіл. Вийняти жовтки, розім’яти їх виделкою, додати майонез, гірчицю, оцет, карі та оливкову олію. Все перемішати. Посолити і поперчити. Викласти суміш назад у білки, посипати страву дрібно посіченою зеленню. 

 

 Яйця по-шотландськи

Інгредієнти: 6 варених яєць, сухарі для панірування, чорний перець, 500 г яловичого фаршу, 1 ст. л. гірчиці, 2 зубчики часнику, сіль, борошно, зелень.

Приготування. Змішати фарш, пропущений через прес або розтертий часник, сіль, перець і гірчицю. Ретельно вимішати. Зробити з фаршу кульки по 120–130 грамів, у кожну з них загорнути яйце. Обкачати котлетки в борошні, вмочити у збите яйце, а тоді обкачати в панірувальних сухарях і посмажити на сковороді приблизно 3 хвилини з кожного боку. Викласти у форму, застелену фольгою, і запікати 5–7 хвилин у попередньо розігрітій духовці. Подаючи на стіл, прикрасити зеленню. 

Ірландський салат

Інгредієнти: 4 варені яйця, 250 г зелені, 2 огірки, 250 г помідорів чері, 200 г зеленого горошку, 1 салатна (біла) цибулина, 150 г твердого сиру, 3–4 ст. л. майонезу, зелень, 2 ст. л. яблучного оцту, 1 ст. л. гірчиці, сіль, чорний перець.

Приготування. Змішати майонез, оцет, гірчицю, сіль, перець, додати 2–3 ч. л. води. Покраяти цибулю півкільцями, огірки та помідори – кружальцями. Яйця порозрізати на 6–8 частин. Сир порізати соломкою. Викласти в миску зелень, овочі, сир і яйця, додати майонез і акуратно перемішати. 

 

 Курячий рулет із яйцями

Інгредієнти: 4–5 варених яєць, 1 сире яйце, 1 кг курячого філе, 150 мл вершків, зелень, панірувальні сухарі, сіль, чорний перець.

Приготування. Куряче філе пропустити через м’ясорубку. Додати зелень, сире яйце, панірувальні сухарі та вершки. Посолити, поперчити, добре перемішати. Викласти у застелену пергаментом форму половину фаршу, посередині рядочком покласти варені яйця і «накрити» їх рештою фаршу. Випікати рулет у духовці при середній температурі (170–180 градусів) близько 45 хвилин. 

Пиріжки з яйцями та зеленою цибулею

Інгредієнти: для начинки – 4 варені яйця, 400 г зеленої цибулі, сіль; для тіста – 300 мл кефіру, 450 г борошна, 3 ст. л. олії, 1 ч. л. соди, 1 ч. л. солі.

Приготування. У борошно додати сіль і соду. Поступово вливаючи кефір, перемішувати. Влити олію, замісити тісто. Залишити його на 30 хвилин, щоб настоялося. Зелену цибулю дрібно посікти, яйця порізати кубиками, посолити і перемішати начинку. Тісто скачати у валик, розрізати на шматочки, присипати їх борошном. Кожен шматочок розпластати у паляничку, покласти всередину 2–3 ч. л. начинки, защипнути краї. Обсмажити пиріжки в олії на сковорідці по 3 хвилини з кожного боку. Видалити надлишок жиру паперовим рушником.

Читайте також: «Специфічні, але смачні: найкращі рецепти з морепродуктами»

Реклама Google

Telegram Channel