![Якщо за Пасхальні свята не з’їли крашанок...](https://volyn.com.ua/content/thumbs/750x500/s/3k/3wdgv7-rdz4wc566areiji37bjl3gzjwkeya3ks.jpg)
Яєчний салат у лаваші вартий вашої уваги!
Якщо за Пасхальні свята не з’їли крашанок...
Коли готуєш, думаєш: «Хоч би вистачило». А тепер – «І що з ними робити?». Справді, їсти, посипаючи сіллю, вже не хочеться, а викидати – шкода... На цей випадок є чимало простих рецептів страв із варених яєць
![](https://volyn.com.ua/content/thumbs/800x/s/3k/riiyaj-0x0-750x500-rdz4wc566areiji37bjl3gzjwkeya3ks.jpg)
Яєчний салат у лаваші
Інгредієнти: 6 варених яєць, 3 ст. л. майонезу, 2–3 ч. л. гірчиці, 1/4 ч. л. паприки, 1/4 ч. л. солі, чорний перець – до смаку, 2 ст. л. дрібно нарізаної ріпчастої цибулі, 1 ст. л. дрібно посіченої зеленої цибулі, 2 листи лаваша (порозрізати навпіл), 4 смужки бекону, 4 листки салату, пів огірка.
Приготування. Змішати майонез, гірчицю, паприку, сіль і перець. Додати туди зелену і ріпчасту цибулю, покраяні кубиками варені яйця. Вимішати. Посмажити скибочки бекону до хрусткої скоринки. Огірок порізати смужками. На лаваш покласти листок салату, трохи яєчно-цибулевої начинки, шматочок бекону, смужку огірка. Згорнути рулетом.
Фаршировані мариновані яйця
Інгредієнти: 6 варених яєць, пів буряка, 200 мл яблучного оцту, 50 г цукру (за можливості – коричневого), 1 ч. л. чорного перцю горошком, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. гірчиці, 1 ст. л. майонезу, 1 ч. л. карі, 1 ст. л. оцту (можна трохи менше), 2 ст. л. оливкової олії, зелень для оздоблення.
Приготування. Для приготування розсолу дрібно порізати буряк, зсипати його в миску, додати яблучний оцет, перець горошком і сіль, перемішати. Акуратно покласти яйця в розсіл і поставити в холодильник на 12 годин. Потому дістати, порозрізати їх уздовж навпіл. Вийняти жовтки, розім’яти їх виделкою, додати майонез, гірчицю, оцет, карі та оливкову олію. Все перемішати. Посолити і поперчити. Викласти суміш назад у білки, посипати страву дрібно посіченою зеленню.
![](https://volyn.com.ua/content/thumbs/800x/f/5r/hvslwh-0x0-750x500-2fjkoq5ekkoxkh6s5qix5equn5wgo5rf.jpg)
Яйця по-шотландськи
Інгредієнти: 6 варених яєць, сухарі для панірування, чорний перець, 500 г яловичого фаршу, 1 ст. л. гірчиці, 2 зубчики часнику, сіль, борошно, зелень.
Приготування. Змішати фарш, пропущений через прес або розтертий часник, сіль, перець і гірчицю. Ретельно вимішати. Зробити з фаршу кульки по 120–130 грамів, у кожну з них загорнути яйце. Обкачати котлетки в борошні, вмочити у збите яйце, а тоді обкачати в панірувальних сухарях і посмажити на сковороді приблизно 3 хвилини з кожного боку. Викласти у форму, застелену фольгою, і запікати 5–7 хвилин у попередньо розігрітій духовці. Подаючи на стіл, прикрасити зеленню.
Ірландський салат
Інгредієнти: 4 варені яйця, 250 г зелені, 2 огірки, 250 г помідорів чері, 200 г зеленого горошку, 1 салатна (біла) цибулина, 150 г твердого сиру, 3–4 ст. л. майонезу, зелень, 2 ст. л. яблучного оцту, 1 ст. л. гірчиці, сіль, чорний перець.
Приготування. Змішати майонез, оцет, гірчицю, сіль, перець, додати 2–3 ч. л. води. Покраяти цибулю півкільцями, огірки та помідори – кружальцями. Яйця порозрізати на 6–8 частин. Сир порізати соломкою. Викласти в миску зелень, овочі, сир і яйця, додати майонез і акуратно перемішати.
![](https://volyn.com.ua/content/thumbs/800x/f/4x/35dmx5-0x0-750x500-nmqd5j76myznutkmw2q43njxw223t4xf.jpg)
Курячий рулет із яйцями
Інгредієнти: 4–5 варених яєць, 1 сире яйце, 1 кг курячого філе, 150 мл вершків, зелень, панірувальні сухарі, сіль, чорний перець.
Приготування. Куряче філе пропустити через м’ясорубку. Додати зелень, сире яйце, панірувальні сухарі та вершки. Посолити, поперчити, добре перемішати. Викласти у застелену пергаментом форму половину фаршу, посередині рядочком покласти варені яйця і «накрити» їх рештою фаршу. Випікати рулет у духовці при середній температурі (170–180 градусів) близько 45 хвилин.
Пиріжки з яйцями та зеленою цибулею
Інгредієнти: для начинки – 4 варені яйця, 400 г зеленої цибулі, сіль; для тіста – 300 мл кефіру, 450 г борошна, 3 ст. л. олії, 1 ч. л. соди, 1 ч. л. солі.
Приготування. У борошно додати сіль і соду. Поступово вливаючи кефір, перемішувати. Влити олію, замісити тісто. Залишити його на 30 хвилин, щоб настоялося. Зелену цибулю дрібно посікти, яйця порізати кубиками, посолити і перемішати начинку. Тісто скачати у валик, розрізати на шматочки, присипати їх борошном. Кожен шматочок розпластати у паляничку, покласти всередину 2–3 ч. л. начинки, защипнути краї. Обсмажити пиріжки в олії на сковорідці по 3 хвилини з кожного боку. Видалити надлишок жиру паперовим рушником.
Читайте також: «Специфічні, але смачні: найкращі рецепти з морепродуктами»
![Telegram Channel](https://volyn.com.ua/src/img/channel.jpg)