Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
На Волині гостює польська делегація

Польських колег запросив голова облради Григорій Недопад.

Фото: Волинська облрада.

На Волині гостює польська делегація

Гості побували в обласній лікарні, ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, замку та в музеї Волинської ікони

На Волині гостює польська делегація. Про це йдеться на сайті Волинської облради.

Делегація Лодзького воєводства на чолі із головою Сеймику Івоною Коперською на запрошення голови Волиньради Григорія Недопада відвідали найбільший в області заклад висококваліфікованої, спеціалізованої медичної допомоги. Його керівник Олександр Дудар розповів, що в лікарні розгорнуто понад 700 ліжок, щорічно стаціонарне лікування тут проходять понад 25 тисяч хворих, проводиться майже 16 тисяч оперативних втручань. «Сьогодні в складі лікарні є 28 стаціонарних відділень, 34 лікувально- діагностичних і допоміжних служб, а також консультативна поліклініка потужністю 135 відвідувань в день по 33 спеціальностях», - розповів він.

 

 

 

 

 

Польським гостям показали оновлене приймальне відділення та сучасний лікувально-діагностичний центр, продемонстрували роботу високотехнологічних апаратів: МРТ, КТ, УЗД, ангіографа. Олександр Дудар також провів екскурсію автоматизованою лабораторією «Соbаs». «Потужність нашої лабораторії - 7 тисяч аналізів в робочу зміну. Ми забезпечуємо увесь спектр лабораторних обстежень: біохімічних, імунохімічних, маркерів – гепатитів, ТОРЧ – інфекцій, гормонів, контролю системи гомеостазу тощо», - розповів він.

Гості були вражені побаченим, а особливо їх зацікавила діяльність Волинського центру слуху і мови «Медінкус». Цей заклад організований за аналогією сучасних європейських медичних центрів, є філією Міжнародного центру слуху і мови та працює в тісному співробітництві зі Світовим центром слуху, що у Польщі.

Гості були вражені побаченим, а особливо їх зацікавила діяльність Волинського центру слуху і мови «Медінкус». Цей заклад організований за аналогією сучасних європейських медичних центрів, є філією Міжнародного центру слуху і мови та працює в тісному співробітництві зі Світовим центром слуху, що у Польщі. Тут надають діагностичну та консультативну допомогу з отоларингології, аудіології, неврології, фоніатрії, реабілітації слуху і мови, сурдопедагогіки, логопедії, психології. Уже вдалось відновити слух чималій кількості військових, які звернулись до центру після важких поранень чи контузій.

Цього дня польські гості також ознайомились з умовами підготовки та навчання майбутніх захисників України, відвідавши профільний загальноосвітній заклад з військово-професійною спрямованістю навчання та виховання. Директор ліцею Павло Боснюк розповів, що сьогодні тут навчається 950 ліцеїстів із 19 областей держави. «Діяльність нашого закладу спрямована на якісну підготовку кандидатів для вступу до вищих навчальних закладів єдиної системи військової освіти України, а також на підтримку у вихованні дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з багатодітних сімей, а також дітей учасників бойових дій. 50-60 % випускників ліцею продовжують навчання у вишах та у навчальних закладах сектору безпеки і оборони України. Майже 2 тисячі наших випускників, сьогодні стали на захист держави. На жаль, маємо і 26 втрат», - розповів він.

 

 

 

 Павло Боснюк продемонстрував гостям матеріально-технічну базу ліцею: навчальні корпуси та спорткомплекс із тренувальними, тренажерними залами і басейном. «Ми працюємо над формуванням у ліцеїстів високих моральних та вольових якостей, любові до України, до військової служби та професії офіцера. Ми готуємо фізично здорових, вмотивованих людей, спроможних переносити труднощі військової служби, а також всебічно розвинених та соціально-активних особистостей з почуттям відповідальності та високої духовності», - підкреслив він.

Голова Сеймику Лодзького воєводства Івона Коперська висловила своє захоплення організацією навчально-виховного процесу. «Ви готуєте майбутніх офіцерів, які самовіддано стають на захист своєї держави, а це вкрай важливо як для України, так і для усієї Європи та світу. Саме українське воїнство сьогодні стало щитом для усіх нас, за що їм велика вдячність і низький уклін», - підкреслила вона.

У ході першого дня робочого візиту на делегацію із Лодзького воєводства також чекала екскурсія Луцьким замком та відвідини музею Волинської ікони, де зберігається сакральна святиня краю – ікона Холмської Божої матері.

Читайте також: «Львівські лікарі наново сформували пораненому бійцю череп»

Реклама Google

Telegram Channel