Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Помінявся місцем за кермом із жінкою: суд у Рівному визнав водія винним у керуванні в стані сп'яніння

Суд відхилив скаргу водія, оскільки докази, що містяться в матеріалах справи, повністю спростовують оскажувані доводи.

Фото: Суспільне Рівне.

Помінявся місцем за кермом із жінкою: суд у Рівному визнав водія винним у керуванні в стані сп'яніння

У квітні 2022 року поліцейські в одному з сіл Рівненського району зупинили авто Fiat Doblo, за кермом якого був 48-річний чоловік. Правоохоронці помітили у водія звужені зіниці, що не реагують на світло, неприродну блідість обличчя та порушення мови

Рівненський апеляційний суд відхилив скаргу водія, який переконував, що за кермом автомобіля був не він, а його співмешканка. Таким чином вони намагалися уникнути адмінвідповідальності за кермування у наркотичному сп'янінні, повідомили 26 квітня на сайті суду. Про це інформує Суспільне Рівне.

Обставини справи

У квітні 2022 року поліцейські в одному з сіл Рівненського району зупинили авто. Правоохоронці помітили у водія звужені зіниці, що не реагують на світло, неприродну блідість обличчя та порушення мови.

«Чоловік порушив пункт 2.5 ПДР: йому запропонували пройти медичний огляд, натомість він категорично відмовився. Водій продовжував наполягати на тому, що за кермом іномарки був не він, а його співмешканка», — зазначають в апеляційному суді.

Водій продовжував наполягати на тому, що за кермом іномарки був не він, а його співмешканка», — зазначають в апеляційному суді.

Невдовзі жінка зізналася, що вони помінялися з чоловіком місцями після вимушеної зупинки патрульних, це записала нагрудна камера поліцейського.

Як тривала судова справа

Суд першої інстанції визнав водія винним у скоєнні адмінправопорушення за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адмінправопорушення — керування у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Його оштрафували на 17 тисяч гривень та позбавили права керувати автомобілем упродовж року.

«Чоловік найняв адвоката і той скерував до апеляційного суду скаргу, вважаючи оскаржувану постанову незаконною та необґрунтованою. Основним їхнім аргументом було те, що за кермом у той день перебувала співмешканка, а не чоловік», — йдеться на сайті апеляційного суду.

Адвокат просив скасувати рішення суду та закрити справу. Натомість суд відхилив скаргу водія, оскільки докази, що містяться в матеріалах справи, повністю спростовують оскажувані доводи.

Рішення суду апеляційної інстанції є остаточним і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Читайте також: «На Рівненщині створюють евакуаційну приймальню для переселенців»

Реклама Google

Telegram Channel