Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Резніков назвав умови миру, які Україна готова обговорювати з росією

Сідати за стіл переговорів із тим, хто очолює кремль, ніхто від України не буде, – міністр оборони.

Фото: ЕРА.

Резніков назвав умови миру, які Україна готова обговорювати з росією

Репарації, капітуляція, трибунал – лише ці теми готові обговорювати українці

Україна не порушує питання мирних переговорів із росією на міжнародних зустрічах. Про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив 28 квітня на пресконференції, яку «Військове телебачення» транслювало в YouTube, інформує «ГОРДОН».

За його словами, він і його колеги готові обговорювати російські репарації, акт капітуляції москви і покарання воєнних злочинців. Інших тем на зустрічах із західними партнерами, зокрема на контактній групі допомоги «Рамштайн», українська сторона «ні разу не порушувала».

«Думаю, вони чітко розуміють, що ми не плануємо сідати за стіл переговорів... Акт капітуляції з боку Москви будемо також обговорювати», – сказав Резніков.

«Думаю, вони чітко розуміють, що ми не плануємо сідати за стіл переговорів. Перше, тому що президент [України Володимир Зеленський] чітко сказав, що сідати за стіл переговорів із тим, хто очолює Кремль, ніхто не буде від України. У майбутньому так, ми сядемо за стіл переговорів, коли обговорюватимемо репарації і контрибуції з боку РФ на користь України та як реалізувати вирок міжнародного трибуналу, який буде створено. Акт капітуляції з боку Москви будемо також обговорювати», – сказав Резніков.

Українська влада неодноразово заявляла, що має на меті деокупацію всіх захоплених із 2014 року українських територій, зокрема Криму. Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю CNN сказав, що не бачить можливостей для переговорів із Путіним.

Читайте також: «Військкомів із тилу відправлятимуть на фронт, – міністр оборони»

Реклама Google

Telegram Channel