Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
У Рівному викладачка вишу поширювала комуністичну символіку, її судитимуть

Фото ілюстративне / Українська правда.

У Рівному викладачка вишу поширювала комуністичну символіку, її судитимуть

Тепер їй загрожує до 10 років увязнення

Рівненською окружною прокуратурою завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт відносно 69-річної жительки обласного центру, якій інкримінують поширення та публічне використання забороненої в Україні символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1, ч. 2 ст. 436-1 КК України). Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Встановлено, що працівниця ВНЗ з травня 2022 року по квітень 2023 року, використовуючи власний персональний комп’ютер, через свою сторінку в забороненій російській соцмережі «Однокласники», діючи умисно та публічно, використовувала листівки та тематичні «подарунки» із зображенням державного герба та фото керівництва СРСР, а також інші світлини з поєднанням серпа та молота, поширення та публічне використання яких є забороненим Законом України з 2015 року. Всього задокументовано 7 епізодів такої забороненої на території України діяльності.

Працівниця ВНЗ з травня 2022 року по квітень 2023 року через свою сторінку в забороненій російській соцмережі «Однокласники» використовувала листівки та тематичні «подарунки» із зображенням державного герба та фото керівництва СРСР.

Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду для розгляду по суті.

Досудове розслідування проводили слідчі СВ РУП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: На Рівненщині псевдополіцейські наскаржилися жінці на її доньку.

Реклама Google

Telegram Channel