Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Мер волинського міста прокоментував чутки, що на шахти біля Нововолинська мають залучати засуджених

Ніяких фактів, що так має бути на Волині, немає. Лише плітки.

Фото bug.org.ua.

Мер волинського міста прокоментував чутки, що на шахти біля Нововолинська мають залучати засуджених

Є документ про звернення приватної шахти до керівництва виправної колонії в Дрогобичі щодо того, щоб використовувати роботу зеків на Львівщині. У соцмережах стали ширитися чутки й про Волинь

У соцмережах шириться інформація про те, що на шахти біля Нововолинська та Червонограда планують залучити засуджених. Зокрема тих, які відбувають покарання у виправних колоніях.

Про це міський голова Нововолинська Борис Карпус повідомив у телеграмі, інформує «БУГ».

Він зазначив, що це питання звучало під час прийому громадян.

«Розділяю обурення мешканців і зроблю все можливе, щоб запобігти цьому.

Ні міський голова, ні міська рада повідомлені не були. Жодних дозвільних документів не давали!», – сказав мер.

Додав, що у нього чітка позиція: поки сотні чоловіків з Нововолинська захищають державу на фронті, в місті має бути порядок і спокій.

Додав, що у нього чітка позиція: поки сотні чоловіків з Нововолинська захищають державу на фронті, в місті має бути порядок і спокій.

«Перш за все вимагаю пояснень від керівництва ДП «Волиньвугілля». Готую запити в Міністерство енергетики та Міністерство юстиції, Волинську обласну військову адміністрацію та Володимирську районну військову адміністрацію», – написав Карпус.

Журналісти інтернет-видання «БУГ» також намагалися зв’язатися з керівником ДП «Волиньвугілля», щоб він прокоментував цю інформацію, але, до виходу матеріалу, це зробити не вдалося.

Звідки ж пішли чутки?

Народний депутат, голова Конфедерації Вільних профспілок України Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець опублікував лист ніби від директора шахти «Надія», що у Львівській області, до начальника Дрогобицької колонії з проханням розглянути можливість залучення засуджених осіб до підземних робіт на їхній шахті.

 

 

 

«У Червонограді говорять, що судячи з усього, питання завезення до копалень «каторжан» вирішене. Що ув’язнених готують до поселення в одній з будівель міста, де зараз встановлюють решітки на вікна.

Самі шахтарі в соцмережах пишуть, що використовувати роботу зеків планують не тільки на шахті «Надія», а й на державному «Волиньвугіллі». Перевіряємо правдивість даних», – написав Волинець.

Читайте також: «На Волині засуджені видурювали кошти за повернення полонених на Батьківщину (Фото)»

Реклама Google

Telegram Channel