Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
«Поговоріть з нами про «АЗОВ»: у Луцьку відбулась акція на підтримку полонених азовців

«Нашим полоненим обіцяли вихід за 3-4 місяці, а вже рік минув».

Фото Суспільне.

«Поговоріть з нами про «АЗОВ»: у Луцьку відбулась акція на підтримку полонених азовців

В обласному центрі Волині 5 травня родичі захисників і захисниць, лучани й гості міста вийшли на мирну акцію «Поговоріть з нами про «АЗОВ» на підтримку полонених азовців

Із плакатами та вимогами звільнити українських військовополонених люди зібралися на Театральному майдані міста.

Про це пише Суспільне.

Як розповіла Суспільному організаторка заходу Дана Фрадинська, цього дня полку «Азов», який переріс у новостворену бригаду, виповнилося дев'ять років.

Я вважаю, що усі живі повинні боротися за полонених

З її слів, таким заходом присутні закликали українців та міжнародну спільноту підтримати 700 бранців з «Азову» в соцмережах.

 

 «Потрібно сфотографуватися з плакатом Азову або з анімацією, будь-чим символічним, викласти у своїй соцмережі, зробити пост або сторіс, зробити певні відмітки можновладців, поставити хештеги, щоб створити максимальний інформаційний шум», – каже організаторка акції.

Як розповіла дружина бійця «Азову», який перебуває у полоні у військових РФ, лучанка Світлана, військових цього підрозділу не повертають до України.

«Сьогодні ми хочемо звернутися до нашої влади, щоб вони нас почули, що ми бажаємо з ними поспілкуватися, запитати. Нашим полоненим обіцяли вихід за 3-4 місяці, а вже рік минув. Результатів того, що вони роблять – ми не бачимо», – каже жінка.

Родичка полоненого азовця Ірина розповіла, що у полоні російських військових вже рік перебуває рідний брат її чоловіка. Каже: про нього не мають ніякої інформації – ні про моральний, ні про фізичний стан.

 

 «Вийшов з «Азовсталі» по наказу. Рік нічого не знаємо, нічого не чуємо. Ми навіть не знаємо, де він зараз знаходиться. А прийшли, щоб якось кричати про Азов, про нього треба кричати», – сказала жінка.

Аби взяти участь у заході, спеціально приїхав до Луцька з побратимами ковельчанин Олександр Філон. Чоловік служить у штурмовому підрозділі, що перебуває на передовій, а сам зараз у відпустці. Каже: троє азовців, жителів Ковеля, перебувають у полоні.

«В 15-16 роках я проходив службу в «Азові», багато моїх побратимів знаходяться в полоні, багато побратимів загинули, але ми продовжуємо їхню справу. Я вважаю, що усі живі повинні боротися за полонених», – сказав боєць.

В акції взяли участь орієнтовно 100 людей. За порядком стежили працівники сектору превентивної комунікації, порушень громадського порядку не фіксували, – розповіла Суспільному старша інспекторка Луцького райуправління поліції Дарина Макаревич.

Реклама Google

Telegram Channel