Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
«А зелена капустина пов’язала сто хустинок...»: цікаві рецепти із капустою

Навесні і влітку молода капуста продається скрізь, тож можна на обід або вечерю, для рідних чи гостей, у будень і на свято готувати прості, але апетитні закуски.

Фото із сайту ivetta.ua.

«А зелена капустина пов’язала сто хустинок...»: цікаві рецепти із капустою

Напевно, найвідоміші і найпопулярніші страви з цього овоча – салати. Але, звісно, крім них, можна приготувати і безліч інших: борщі, шніцелі, конвертики, оладки, пироги. Сподіваємося, вам смакуватиме

Пиріг із молодою капустою

Інгредієнти: 1 невелика капустина, 250 мл майонезу, 30 мл олії, 3 яйця, 1 цибулина, 1 скл. борошна, кріп, зелена цибуля, сіль та перець – за смаком.

Приготування. Яйця збити із сіллю і, не перестаючи збивати, поступово додати майонез. Потім всипати просіяне борошно (тісто повинно вийти, як на оладки) і все перемішати. Капусту помити, обсушити, пошаткувати, посолити, злегка обім’яти, додати подрібнену зелену цибулю і кріп. Цибулю дрібно нарізати, спасерувати на олії та змішати з підготовленою капустою. Форму змастити маслом, злегка присипати борошном, викласти половину тіста, на нього – капустяну начинку, а зверху – решту тіста. Випікати пиріг у духовці за температури 180°С до готовності (приблизно 40–60 хвилин).

Капустяні оладки

Інгpeдієнти: пів головки мoлoдої кaпуcти, 2 яйця, 2–3 ст. л. бopoшна, 3–4 cт. л. oлії, cіль, чopний пepeць, cпeції, cмeтaнa та зeлeнь для пoдaчі.

Приготування. Капусту нaшaткувaти, пocoлити і пoпepчити, aкуpaтнo пepeм’яти і залишити її пocтoяти 3–5 xвилин, щoб poзчинилacя cіль. Дoдaти дo кaпуcти яйця і пepeмішaти видeлкoю, всипати бopoшно і ще раз peтeльнo вимішaти. Мoжливo, муки знaдoбитьcя тpoxи більшe, aлe тісто не повинно бути надто густим. У cкoвopідці poзігpіти oлію, лoжкoю виклaдати кaпуcтяну мacу, тpoxи пpитиснути і cмaжити нa середньому вoгні до pум’яної скоринки з кожнoгo бoку. Виклacти щe гapячі oлaдки нa тapілки, пoпepчити свіжозмеленим чopним пepцeм, пpикpacити cтpaву гілoчкoю зeлeні. 

Будьте в курсі усіх найкращих рецептів, підписуйтесь на наш кулінарний телеграм-канал.

Салат «Весняночки»

Інгредієнти: пів середньої капустини, 1 огірок, 200 г консервованої кукурудзи, пучок кропу, 1,5 ст. л. оцту, 3 ст. л. оливкової олії, зелена цибуля, сіль та перець до смаку.

Приготування. Цей салат має фантастичний смак завдяки поєднанню соковитої капусти, хрустких огірків і солодкої кукурудзи. Він дуже простий у приготуванні, ароматний і багатий вітамінами. Капусту наріжте дуже тонко, зсипте в миску, додайте сіль та перець і перемніть руками. Огірок покрайте півскибочками, кріп та цибулю дрібно посічіть. Додайте ці інгредієнти, а також кукурудзу до капусти, влийте оцет, посмачіть олією і добре перемішайте.

Салат «Вітамінка»

Інгредієнти: 1 невелика капустина, 3 гілочки селери, 2 кисло-солодкі яблука, пів лимона, пучок кропу, 2 ст. л. олії, 0,5 ч. л. цукру, сіль за смаком, насіння кунжуту за бажанням.

Приготування. Капусту тонко нашаткувати. Селеру дрібно нарізати. Посікти кріп. Яблука очисти від шкірки й насіння, нарізати соломкою і зразу ж полити лимонним соком, щоб не потемніли. Капусту викласти в салатник, посолити, додати цукор, перемішати, трохи прим’яти руками, сік злити. Додати до капусти селеру, яблука та кріп, заправити олією і перемішати.

Капустяні конвертики із сиром 

Інгредієнти: капустяне листя, 200 г адигейського сиру, 200 мл сметани, 3 ст. л. борошна, 1 ч. л. солі, спеції: по 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, куркуми, манка (або панірувальні сухарі).

Приготування. Капустяне листя акуратно відокремити від качана і проварити в киплячій підсоленій воді кілька хвилин до м'якості. Капуста не повинна бути перевареною, але листки мають добре згинатися. Зрізати з них ущільнення. Сир покраяти прямокутними скибочками (якщо ви не замінили адигейський на інший вид, то його можна підсмажити з двох боків до рум'яної скоринки). Змішати сметану, борошно, сіль і спеції для кляру. В капустяний листок покласти шматочок сиру і згорнути конвертиком. Обваляти його в борошні, потім у клярі, а тоді в манці (чи сухарях). Смажити в невеликій кількості олії з двох боків. Страву можна подавати зі сметаною. 

Голубці із сосисками

Інгредієнти: 1 головка молодої капусти, 1 кг картоплі, 1 цибулина, 350–400 г сосисок, 200 г твердого сиру в скибочках, 1 морквина, 1 яйце, 200 мл сметани, 2 ст. л. борошна, 2 ст. л. вершкового масла, сіль, перець, зелень.

Приготування. Капусту розпарити і розібрати на листки. Картоплю натерти на дрібній тертці, викласти в друшляк, щоб стекла зайва рідина, посолити і поперчити, додати 1 яйце. Кожну сосиску загорнути в шматочок сиру. На капустяний лист викладати 2 ст. л. картопляної маси, поверх неї – сосиску в сирі і загорнути, як голубець. Обсмажити з обох боків у маслі і скласти в деко з високими бортиками. Приготувати соус. Підсмажити в маслі, що залишилося, дрібно посічену цибулю і потерту моркву, додати борошно, сметану. Якщо виходить надто густий, трішки розвести водою. Додати сіль, спеції. Залити соусом голубці, накрити деко фольгою і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30–40 хвилин. При подачі на стіл посипати свіжою зеленню.

 Схожі публікації:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google
 

Telegram Channel