Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У громаді на Волині – скандал: поки батьки школярів збирають гроші на укриття, працівники сільради отримують чималі премії

Фото vseosvita.ua.

У громаді на Волині – скандал: поки батьки школярів збирають гроші на укриття, працівники сільради отримують чималі премії

Ситуація склалася у селі Залісся Сошичненської громади

Місцеві батьки школярів збирають кошти на безпечне укриття для своїх дітей. Громада ж виділила гроші з бюджету лише на будматеріали. Фінансова складова, тобто оплата роботи підрядника, лягла на плечі родин учнів. Проте, викликає здивування те, що недавно в бюджеті громади знайшлися кошти для щедрих премій працівникам сільради та керівництву шкіл.

Батьки говорити на цю тему побоюються, мовляв: їхнім дітям іще ходити до школи. Не побоялися розповісти про прецедент місцеві депутати, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», передає volynnews.com.

Загалом у грудні минулого року 29 працівників сільради отримали премії: хто 250% до посадового окладу, хто 220%, хто 100%.

Депутат Сошичненської громади розповів, що в селі Залісся відбулися збори, на яких були присутні батьки, адміністрація навчального закладу і влада громади.  

«Були батьківські збори. Був присутній заступник голови Сошичненської ОТГ Ярошук. І постало питання зробити укриття. Оскільки, з їхніх слів, слабеньке фінансування, вони прийняли рішення надати будівельні матеріали. І при тому же найняти будівельну бригаду. А за будівельні послуги будуть розраховуватися батьки. Буквально два дні назад я спілкувався з багатодітним батьком і він зазначив, що сказали по 200 гривень із дитини», – розповів депутат Сошичненської громади Володимир Матронік.

До слова, у грудні 2022 року за підписом голови громади було видано розпорядження про преміювання. За роботу у 2022 році голова преміював працівників сільради та директорів шкіл. Загалом у грудні минулого року 29 працівників сільради отримали премії: хто 250% до посадового окладу, хто 220%, хто 100%. Того ж місяця голова громади преміював керівників шкіл. Вони отримали від 26 до 54 тисяч гривень. Також керівники шкіл, окрім премій, додатково отримали майже по 24 тисячі гривень для покращення матеріальних умов.

Журналісти намагалися зв’язатися з головою громади Ігорем Волосюком. Телефонували на два номери, але марно, а на повідомлення він не відповів.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel