Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Співак Юрко Юрченко записався в ЗСУ і мріє помочитись на Красній площі

Юрко Юрченко: «Якщо людина заряджена на перемогу, вона вважає честю робити цю справу».

Фото Суспільне.

Співак Юрко Юрченко записався в ЗСУ і мріє помочитись на Красній площі

Український співак, а віднедавна і військовослужбовець ЗСУ Юрко Юрченко розповів про свою мрію

Артист зізнався, що чекає на контрнаступ і прагне дійти до Москви, щоб помочитися на Красну площу.

Він планує дочекатися перемоги України в війні, а потім повернутися до мирного життя. Про це співак розповів в інтервʼю ЖВЛ на YouTube , пише «Обозреватель».

«Я, як і всі українці, чекаю контрнаступу і хочу брати в ньому участь. Я хочу дійти, стати на Мавзолей і попісяти на Красну площу. Це моя мрія», – сказав співак з серйозним виразом обличчя.

Юрченко прагне допомогти побратимам звільнити окуповані українські землі попри те, що до повномасштабного вторгнення не мав бойового досвіду. Втім, 50-річний співак не вагаючись встав на захист рідної країни і виявився корисним для ЗСУ.

Є машина – ти їдеш. Потрібно когось вивезти – ти вивозиш. Я був щасливий, що я потрібен.

 

 «Я навіть був звʼязківцем. На мене залишили рації і сказали прошивати, YouTube в поміч. Можливо, через те, що я не мав досвіду, все це відбувалося саме собою. Є машина – ти їдеш. Потрібно когось вивезти – ти вивозиш. Я був щасливий, що я потрібен», – поділився співак.

До речі, соліст гурту «Юркеш» мало не загинув на фронті через те, що його з товаришами хтось «здав». 

«Постійно виникають такі історії. Коли ти цілодобово перебуваєш під прицільним вогнем, ти сприймаєш це як даність. Коли ми вперше потрапили під обстріл, ми йшли з Володимиром, командиром мого батальйону, та Сергієм Лойком (журналіст, письменник, автор роману «Аеропорт» - РЕД.). Хтось нас здав, ми вийшли на поле і потрапили під обстріли. Я так швидко ніколи не бігав, і відразу зрозумів, навіщо каска. Падало все ближче і ближче, я вже попрощався з життям, зробив останнє фото. А поряд мій побратим каже: «Люди, ми зараз з вами знаходимося в кращому місці. Це велика для нас честь», – поділився артист.

Тоді ці слова видалися Юрченко дивними. Пізніше він зрозумів їхній зміст.

«Якщо людина заряджена на перемогу, вона вважає честю робити цю справу. Коли тобі страшно – ти стаєш тягарем для хлопців, цього не повинно бути. Це виважена, чітка позиція – розуміти, що це робота», – пояснив співак.

Виконавець усвідомлює, що життя бійця на фронті може обірватися будь-якої хвилини, тому постійно відчувати страх і тікати в надії уникнути обстрілу – справа марна.

«Насипають часто – і касетами, і фосфорами. Тікати від війни – дурна справа. Ніхто не знає, куди прилетить, а роботу треба робити, доставляти боєприпаси. Війна – це не тільки сидіти в окопах чи наступати. Це логістика, це якісь потрібні речі – навіть крем від комарів. У цьому процесі задіяно дуже багато людей. Все вже налагоджено і сьогодні працює, як годинник», – підкреслив Юрченко

Реклама Google

Telegram Channel