Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Японії стався сильний землетрус

Повідомлень про постраждалих у Токіо не надходило.

Фото: УНІАН.

У Японії стався сильний землетрус

Кілька людей отримали поранення

В Японії у східній префектурі Тіба вранці 11 травня стався потужний землетрус. Поштовхи відчувалися і у столичній префектурі Токіо. Кілька людей отримали поранення.

Як повідомляє Kyodo, за даними японського Метеорологічного агентства о 4:16 ранку за місцевим часом було зафіксовано підземні поштовхи магнітудою 5,2 за японською 7-бальною шкалою сейсмічної інтенсивності в префектурі Тіба та магнітудою 4.0 у районі Токіо. Попередження про цунамі не оголошувалося.

Епіцентр землетрусу знаходився на півдні префектури Тіба на глибині близько 40 кілометрів.

Дві жінки отримали легкі травми в префектурі Тіба, а ще двоє людей постраждали в прилеглій префектурі Канагава. Повідомлень про постраждалих у Токіо не надходило.

В Метеоагентстві зазначили, що востаннє землетрус магнітудою вище 5.0 балів фіксували в Тіба в березні 2012 року. Метеорологи також попередили, що такі сильні поштовхи можуть виникати у районах, де був зареєстрований землетрус, ще протягом тижня.

У результаті події, в Тіба дві жінки отримали незначні травми, з Токіо інформації про постраждалих не надходило. Наразі місцева влада уточнює дані про постраждалих та завдані стихією збитки.

У результаті події, в Тіба дві жінки отримали незначні травми, з Токіо інформації про постраждалих не надходило. Наразі місцева влада уточнює дані про постраждалих та завдані стихією збитки.

Землетрус порушив залізничне сполучення в постраждалому регіоні. Деякі рейси Східних японських залізниць, які курсують через префектуру Тіба, були зупинені або затримані.

В Метеорологічному агентстві застерегли, що упродовж наступного тижня в районах, де були зареєстровані сильні поштовхи, можуть статися нові потужні землетруси, магнітудою значно вище 5.0 балів.

Що відомо про землетруси у Японії

Японія розташована у Тихоокеанському сейсмічному поясі, у якому відбувається 80% землетрусів на планеті. На Японські острови припадає майже 29% землетрусів світу.

У березні 2011 року у Японії стався потужний землетрус. Загалом відбулося 20 поштовхів, найсильнішим з яких був поштовх магнітудою до 8,9 бала за шкалою Ріхтера — у Токіо хиталися будівлі, зруйнувалася велика магістраль. Цунамі заввишки 10 метрів дійшло до острова Хонсю. Ще одне цунамі, висотою шість метрів вдарило по острову Хоккайдо. У префектурі Міягі водою змило човни, будинки, машини, і танки з військового заводу. Стихійне лихо забрало життя близько 15,9 тисяч людей, ще 2,5 тисячі вважаються зниклими безвісти.

Землетрус спричинив аварійне відключення всіх потужностей на японській атомній електростанції «Фукусіма-1».

Атомна електростанція «Фукусіма-1» входила до списку 25 найпотужніших АЕС світу. У грудні 2013 року станція була офіційно закрита, а деякі райони цієї місцевості досі залишаються непридатними для життя.

Читайте також: «У Білорусі з двох водіїв автобуса з Волині зробили «шпигунів» і тримають за гратами»

Реклама Google

Telegram Channel