Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Рівне вперше отримало субвенцію від сусідньої громади за навчання дитини

Місто продовжить співпрацю із сусідніми тергромадами.

Фото suspilne.media.

Рівне вперше отримало субвенцію від сусідньої громади за навчання дитини

У коментарі журналістам міський голова Рівного Олександр Третяк взаємодію з сусідніми громадами у цьому напрямку назвав «складною».

Білокриницька тергромада надала Рівному 45 тисяч гривень субвенції на утримання дитини, яка навчається у місцевому дитсадку. Про це інформує «Суспільне Рівне». Подібну субвенцію місто отримало вперше, повідомив на сесії міськради 11 травня начальник управління фінансів Віктор Шульга. Тарифи на освіту для немісцевих влада Рівного встановила ще у 2019 році.

За словами керівника управління фінансів Віктора Шульги, це перша угода між рівненською міськрадою і сільською тергромадою про оплату перебування дітей з чужої тергромади у рівненських закладах освіти.

«Їхні жителі навчають своїх діток у школах Рівного: хтось потай, хтось намагається це зробити не зовсім правильним чином. Мова йде і про заклади дошкільної освіти. Відповідно ми хочемо нормалізувати ці відносини. Якщо діти з вашої громади навчаються у рівненських школах, то чому рівняни повинні за них платити? Нехай ваша громада оплачує навчання ваших дітей у школах, у садочках», — зауважив мер Рівного Олександр Третяк.

За його словами, місто продовжуватиме співпрацювати із сусідніми тергромадами, а місцеве управління освіти збиратиме детальну інформацію про немісцевих дітей.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel