Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Відомий військовий запропонував дозволити українцям платити за відмову від мобілізації

Як вам така пропозиція?

Фото Flickr.

Відомий військовий запропонував дозволити українцям платити за відмову від мобілізації

Боєць каже, що не бачив бізнесмена, який прийшов служити, тому що отримав повістку

Військовослужбовець ЗСУ, колишній нардеп України Єгор Фірсов заявив, що вирішити проблему корупції у військкоматах і перенаправити хабарі у державний бюджет можна, законодавчо урегулювавши цей процес.

«Ми з військовими безпосередньо знаємо, який існує рівень корупції у військкоматах. Моя ідея полягає у тому, щоб людина могла офіційно заплатити за те, аби не призиватися до армії. По-перше, ці гроші мали б йти до державного бюджету та працювати на потреби ЗСУ, щоб до армії купувалося все необхідне, бо зараз ці гроші йдуть у кишені чиновникам», - зауважив військовослужбовець в етері «Еспресо».

Єгор Фірсов додав, що краще б якісь програмісти чи бізнесмени заплатили умовну суму, яку визначить законодавець, наприклад, у $10 чи $20 тис., ніж вони будуть створювати проблему війську, а потім ще й втечуть з поля бою.

«Можуть бути побоювання, що служити будуть тільки виключно бідні, але на мою думку, це тільки побоювання, бо насправді так і є. Зараз всі більш заможні та багаті люди, які несуть службу, прийшли самостійно до підрозділів. Я не бачив бізнесмена, який прийшов служити, тому що отримав повістку», - розказав військовий.

Фірсов пояснив, що ця ідея йому прийшла, коли у Львові якісь мажори в авто слухали російську музику, і їм у знак покарання вручили повістки.

«Але мова про інше, я переконаний, що цих мажорів я не зустріну в армії, а співробітники військкомату, які вручали їм повістки, куплять новенькі автівки. І щоб корупційний рух у військкоматах спрямувати у державний бюджет, треба цей процес легалізувати», - підкреслив екснардеп України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel