Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
«Сам показав, де гроші», - скандальний ексголова Верховного Суду вважає своє затримання незаконним

Всеволод Князєв.

Фото: ТСН.

«Сам показав, де гроші», - скандальний ексголова Верховного Суду вважає своє затримання незаконним

Він уперше прокоментував ситуацію

Ексголова Верховного Суду Всеволод Князєв, якого затримали на хабарі в розмірі 2,7 млн доларів, 17 травня заявив, що вважає своє затримання незаконним, бо, мовляв, він сприяв слідству та навіть «сам показав, де лежать гроші».

Про це пише «Суспільне«.

«Людину може бути затримано, якщо вона перешкоджає проведенню слідства, намагається знищити речові докази. У даній справі затримання не відбулося після того, як сторона обвинувачення заявила про злочин, для того, щоб я не перешкоджав проводити слідчі дії. Нічого такого не було. Я перебував за місцем проживання. Більше того я сприяв слідству», — сказав Всеволод Князєв.

За його словами, він сам сказав правоохоронцям де лежать гроші, щоб вони їх не «шукали по шухлядах». Щодо виявлених у нього коштів Князєв попросив «не перекручувати» факти.

«Я просив би не перекручувати. Якщо то мама сказала, що то гроші за квартиру, то мама точно не знає де і які гроші я зберігаю. Тому прошу врахувати», — сказав Князєв.

Олександр Омельченко, прокурор у справі попросив суд відмовити в ухваленні скарги щодо утримання під вартою Всеволода Князєва.

«Стороною обвинувачення було надано всі докази, тому я вважаю, що всі підстави для затримання Всеволода Князєва були законними», — сказав Омельченко.

Після нарадчого засідання ВАКС не задовольнив скаргу щодо затримання та тримання під вартою колишнього голови Верховного суду.

17 травня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури звернувся до Вищої ради правосуддя з поданням про надання дозволу на утримання під вартою колишнього голови Верховного Суду, який разом з адвокатом підозрюється в одержанні 2,7 млн доларів США неправомірної вигоди.

Нагадаємо, 15 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного суду. Правоохоронці затримали чинного голову Верховного суду Всеволода Князєва та вилучили 2,7 млн доларів.

Читайте також: У Віктора Павліка забрали спецперепустку на Південний міст через скандал.

Реклама Google

Telegram Channel