Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Луцьку облаштують сквер генерала Андерса

Фото Луцької міськради.

У Луцьку облаштують сквер генерала Андерса

Сьогодні на Братському мосту зібрались представники Луцької міської влади та Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку, аби офіційно підтвердити, що сквер, який знаходиться поруч, носитиме назву генерала Андерса

Найменували його дещо раніше рішенням міської ради. Сьогодні ж заступник міського голови Ірина Чебелюк передала засновнику ГО «Волинський клуб автомобільний» Сергію Прозоровському меморандум про співпрацю, в якому вписано проєти, які сторони спільно реалізовуватимуть, йдеться на сайті Луцької міськради.

Невдовзі буде запрезентовано конкурс-ідею та реалізацію самого проєкту, до якого долучиться широке коло суспільства. І, що найважливіше, представники обох країн.

«Хочу подякувати усім вам за підтримку Польщею України. В цей нелегкий час, в особі кожного представника сусідньої країни, прийміть найщиріші вітання за ту руку допомоги, яку ми зараз отримуємо від вас, - сказала вона. - Місто Луцьк, Волинська область та Польща мають багато спільних сторінок історії. Сьогоднішня подія показує, що це є добрий початок співпраці, який засвідчить повагу до тих людей, які мають спільну дотичну історію до Луцька, України та Польщі. Цей сквер, який вже названо в честь генерала Андерса, в подальшому має розвиватися. Цю локацію в місті визначено, і вона матиме свої історичні особливості. Сьогодні ми з паном Консулом Славоміром Місяком та громадською організацією «Волинський клуб автомобільний» посилено працюємо над тим, щоб ця ідея мала креативне та цікаве вираження».

У свою чергу, Сергій Прозоровський розповів про історію створення клубу та запевнив, що опіка над сквером стане ще одним із напрямків діяльності організації.

Читайте також: У Луцьку вшанували жертв тоталітарного режиму - кримських татар.

Реклама Google

Telegram Channel