Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Нарешті: Байден заявив, що США допоможуть союзникам тренувати українських пілотів на F-16

Переможемо.

Фото Цензор.НЕТ.

Нарешті: Байден заявив, що США допоможуть союзникам тренувати українських пілотів на F-16

Президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати підтримують зусилля союзників та партнерів з підготовки українських пілотів для польотів на винищувачах четвертого покоління

До них, зокрема, належать і F-16.

Про це повідомляє CNN із посиланням на неназваного високопосадовця з адміністрації Байдена, передає Цензор.НЕТ.

«Очікується, що тренування відбуватиметься не в США, а в Європі, проте американські спеціалісти братимуть в цьому участь. Тренування має зайняти кільки місяців», - зазначив посадовець, висловивши надію, що навчання розпочнеться «найближчими тижнями». 

CNN відзначає, що таке рішення означає різку зміну в позиції Байдена, який заявляв раніше, що не вірить, що Україні потрібні F-16.

«Доки триватиме тренування, наша коаліція вирішить, коли, власне, надавати літаки, скільки їх буде та хто їх надасть».

«Доки триватиме тренування, наша коаліція вирішить, коли, власне, надавати літаки, скільки їх буде та хто їх надасть», - розповів посадовець. 

Він додав, що наразі США та союзники сконцентровані на постачанні України великої кількості різноманітних систем та зброї, які необхидні Києву для проведення наступальних операцій навесні та влітку. «Обговорення посилення українських ВПС демонструє наші довгострокові зобов'язання з підтримки української самооборони», - резюмував посадовець. 

Нагадаємо, останніми тижнями адміністрація Джо Байдена поінформувала європейських союзників, що США дозволять їм передавати Україні американські винищувачі F-16. Проте наразі не відомо про будь-які офіційні запити.

У Повітряних силах стверджують, що українські пілоти можуть опанувати F-16 за чотири місяці.

Реклама Google

Telegram Channel