Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Приватні колекціонери передали Волинському краєзнавчому музею унікальні експонати

Волинський краєзнавчий музей запрошує до співпраці щодо комплектування фондів закладу.

Волинь-нова

Приватні колекціонери передали Волинському краєзнавчому музею унікальні експонати

Попри складні часи, воєнний стан, фонди Волинського краєзнавчого музею продовжують поповнюватися новими експонатами і навіть цілими колекціями

Зокрема, Володимир Михайлович Хоменко, історик-краєзнавець, журналіст з міста Вишгорода Київської області, надіслав на адресу музею матеріали з власного архіву: світлини, книги, періодичні видання, листи щодо життя і наукової діяльності Агатангела Юхимовича Кримського, вченого-сходознавця, письменника і перекладача, поліглота, незмінного секретаря Всеукраїнської академії наук (1871–1942), уродженця міста Володимира. Серед них часописи, книги, предмети філокартії, листи та світлини.

 

 Про це повідомили в Краєзнавчому музеї.

Особисте листування Богдана Колоска, кандидата архітектури, з Олександром Миколайовичем Цинкаловським суттєво доповнило колекцію ВКМ матеріалами з інформацією про науково-дослідницьке, громадське та приватне життя О. Цинкаловського (1898–1983), історика, археолога, який народився в м. Володимирі-Волинському Волинської губернії. Псевдоніми: О. Волинець, Антін Бужанський. Він досліджував історичні пам’ятки та археологічні знахідки Волині. Одна з найвідоміших його праць – двотомник «Стара Волинь і Волинське Полісся» – Вінніпег, 1984–1986.

 

 Предмети декоративно-ужиткового мистецтва, середини ХХ ст., які побутували в родині лучанки Віри Михайлівни Рисак, стали гарним поповненням колекції порцеляни Волинського краєзнавчого музею.

Олег Гаврилюк, м. Луцьк, передав до музею книги, документи, предмети з колекції його батька Володимира Йосиповича Гаврилюка та колекцію творів графіки, живопису, книг з бібліотеки відомого українського художника Карела Якубека (1923–2008), які становлять історичну та культурну цінність.

 

 Комплектування фондів Волинського краєзнавчого музею триває. Запрошуємо до співпраці.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel