Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
Курятина: дієтично, смачно, яскраво!

Соковита рум'яна курочка смакуватиме з будь-яким гарніром або салатом.

Фото із сайту salaten.com.

Курятина: дієтично, смачно, яскраво!

Куряче м’ясо дуже ніжне на смак, за це ми його і любимо. Ще воно готується достатньо швидко й можна вигадувати найрізноманітніші страви: від соковитих салатів чи шаурми до запіканок, паштетів і котлет. Курятина врятує, коли немає сил та бажання довго стояти біля плити, хоч і складних рецептів із цим м’ясом не бракує

Вершкові курячі котлети

Вони виходять соковитими й ароматними. Страва відмінно поєднується практично з будь-яким гарніром

Інгредієнти: 800 г курячого філе, 100 г вершкового масла, 200 г батона, 200 мл вершків, сіль і чорний мелений перець до смаку, панірувальні сухарі, соняшникова олія.

Приготування. М'якуш батона скласти в окрему ємність, залити вершками. Пропустити куряче філе через м'ясорубку. Розтопити вершкове масло та охолодити його. Перекласти вимочений хліб у фарш, додати вершкове масло, сіль і перець. Вимісити масу руками і помістити в холодильник на 20 хвилин. У тарілку насипати панірувальних сухарів, сформувати котлети, обваляти їх у сухарях і обсмажити в невеликій кількості розігрітої олії до золотистої скоринки з усіх боків. До столу подавати гарячими.

Печеня з курячих сердечок та печериць

Страва у горщику — це завжди чудовий смак та аромат. А ще – невелика кількість жиру, що теж важливо

Інгредієнти: 700 г курячих сердечок, 450 г печериць, 100 г твердого сиру, 3 картоплини, 1 морквина, 1,5 скл. вершків, 1 цибулина, 1 ст. л. крохмалю, спеції та сіль до смаку.

Приготування. Курячі сердечка промити та почистити, трохи обсмажити й розкласти в горщики. Картоплю почистити, нарізати шматочками. Обсмажити нашатковану цибулю, моркву та печериці, додати до сердечок. Всипати підготовану картоплю. В миску влити вершки, посолити до смаку, приправити спеціями, розвести в них крохмаль. Отриману суміш розлити в горщики. Посипати страву тертим сиром і готувати під закритою кришкою 35 хвилин при 180 градусах. 
За 5 хвилин до готовності кришку зняти. 

Курятина врятує, коли немає сил та бажання довго стояти біля плити.

Перець із гострою курятиною

В якості гарніру до цієї страви підійде варений рис або смажена цвітна капуста

Інгредієнти: 1 кг курячого філе, 1 л курячого бульйону, 1 зубчик часнику, 4 великі червоні перці, 2 ст. л. гострого соусу чилі, сіль і перець за смаком. 

Приготування. Промийте і поріжте курятину на кілька частин, залийте бульйоном, додайте сіль та часник і поставте її в мультиварку на 2–3 години (або варіть на найслабшому вогні). Потім вийміть філе і покрайте його на дрібні шматочки. Розріжте перець навпіл, видаліть серцевину. Викладіть у них курятину, залийте гострим соусом, накрийте їх фольгою і поставте запікатися на 20–30 хвилин.

Гомілки, запечені у листковому тісті

Тісто стає хрустким і золотистим, а м'ясо відмінно пропікається. Та й вигляд у цієї страви святковий

Інгредієнти: 5 курячих гомілок, 1 ст. л. приправи до курки, 1 ч. л. чорного запашного перцю, 1,5 ч. л. солі, 500 г листкового бездріжджового тіста, олія для смаження, білий кунжут для посипання; для змащування – жовток + 1 ч. л. води. 

Приготування. Попередньо розморозити листкове тісто. Курячі гомілки вимити, обсушити, натерти сіллю і посипати меленим чорним перцем та спеціями, залишити на 15 хвилин. Потому обсмажити гомілки на сильному вогні на добре розігрітій сковороді в невеликій кількості олії до золотистої скоринки і викласти на паперовий рушник, щоб увібрав у себе зайвий жир.

Листкове тісто розкачати у пласт завтовшки 5 мм і розрізати на смужки шириною 2 см. Кожну гомілку, трохи відступивши від краю кістки, обмотати по спіралі стрічками тіста так, щоб вони заходили одна на одну. Викласти їх на деко, застелене пергаментом для випічки. Кісточки гомілок, не закриті тістом, обгорнути фольгою. Змастити тісто жовтком і посипати кунжутом. Випікати при 190ºC у попередньо розігрітій духовці приблизно 45–50 хвилин.

Подавати до столу можна як гарячими, так і холодними.

Реклама Google

Telegram Channel