Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Влада Волині думає про об’єднання двох медзакладів

Медики говорили, що позбавити якусь із лікарень статусу надкластерної - це позбутися державних інвестицій.

Фото: пресслужба Волинської облради.

Влада Волині думає про об’єднання двох медзакладів

Мова про інфекційну лікарню та фтизіопульмонологічний диспансер. Їх хочуть таким чином зберегти в час реформування медицини

Реорганізація, але вже шляхом об’єднання, найімовірніше, чекатиме ще на два обласних комунальних медзаклади - інфекційну лікарню та фтизіопульмонологічний диспансер. Про це інформує депутат Юрій Ройко, посилаючись на засідання профільної комісії облради.

Головний медик області Юрій Легкодух констатував, що під час попереднього погодження проєкту Спроможної мережі закладів охорони здоров’я Волині МОЗ категорично наполягло на внесенні до переліку надкластерних лікарень лишень однієї зі згаданих.

«Тому, маємо вирішити: яку з цих лікувальних установ залишити надкластерною, або ж розвивати їх, як єдине ціле», - звернувся він із пропозицією до членів депутатської комісії.

ЇЇ голова Ірина Горавська однозначно висловилася за об’єднання: «Позбавити якусь із лікарень статусу надкластерної - означає позбутися державних інвестицій на її розвиток, тому майбутнє обох - в об’єднанні».

 Об’єднавшись, вони не лише збережуть, а й розвинуть свої потенціали.

Колегу підтримала і депутатка Любов Серба, наголосивши, що заклади рівноцінно важливі, бо надають послуги з лікування соціальнозначимих хвороб – сухот, інфекцій з високим рівнем поширення, венеричних захворювань. Об’єднавшись, вони не лише збережуть, а й розвинуть свої потенціали.

Читайте також:«…А за медициною – в рідну Україну: погляд емігрантки»

Реклама Google

Telegram Channel